enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1918
EURO
38,0547
ALTIN
2.898,39
BIST
9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Son seçim anketinde HDP sürprizi! Aldıkları yüzde 13. 5’lik oy oranı seçimin kaderini etkileyebilir

2023 seçimlerine kısa bir süre kalmasının ardından anket şirketleri tarafından yayınlanan anketlere ilgi de bir hayli arttı. Artı Bir Araştırma …

Son seçim anketinde HDP sürprizi! Aldıkları yüzde 13. 5’lik oy oranı seçimin kaderini etkileyebilir
02.02.2022
177
A+
A-

2023 seçimlerine kısa bir süre kalmasının ardından anket şirketleri tarafından yayınlanan anketlere ilgi de bir hayli arttı. Artı Bir Araştırma, yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre; Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın 4 puan önünde yer aldı.

HDP’NİN OY ORANI DİKKAT ÇEKTİ

Ankete damga vuran parti ise HDP oldu. Şu sıralar üçüncü bir ittifak kurma çalışmasında olan HDP’nin oy oranı yüzde 13.5 oldu. Ankete göre sırasıyla AK Parti yüzde 31. 2 alırken, en yakın rakibi CHP yüzde 26.8, İYİ Parti ise yüzde 14.2 aldı. MHP yüzde 7.1 oranında oy alırken, DEVA yüzde 3.9, Gelecek Partisi ise 1.7’yi gördü.

İTTİFAKLARDA MİLLET ÖNDE

Araştırma şirketi tarafından ittifaklara ilişkin yayınlanan sonuçta ise Millet İttifakı yüzde 42.6 puan alırken, AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı yüzde 38.3’te kaldı.

hepcanli.com – Politika

Seçim anketi, İYİ Parti, AK Parti, Seçimler, MHP, CHP, HDP, Politika, Güncel, Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.