enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,4227
EURO
34,6753
ALTIN
2.395,08
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
SON DAKİKA
18:50 Özgür Özel: Her sendikanın etkinliğinde olacağız
18:44 Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, DİSK Genel-İş 5 No’lu Şube’nin 1 Mayıs açıklamasına katıldı
18:43 Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi’ni ziyaret etti
18:42 Başkan Mutlu muhtarlarla bir araya geldi ‘Topyekün bir başarı hikayesi yazacağız’
18:40 Proje ve çalışmalarıyla kente değer katan Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’nda bir çalışmayı daha tamamladı
18:39 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa yakasındaki ilçelerin içme suyuyla ilgili sorunlarını çözen ve çözecek olan İSKİ yatırımlarının açılışlarını yapıp, temellerini attı
18:36 Kemer arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor
18:34 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, işçinin ve emekçinin bayramı 1 Mayıs’ı kutlayan bir mesaj yayımladı
18:33 Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı
18:32 Edremit’te muhtarlar toplantısı yeniden başladı
18:31 Muğla Büyükşehir Bodrum’un Yollarını Güvenli Hale Getiriyor
18:29 İBB’nin LGS ve YKS sınavlarına ücretsiz hazırlık kursu olan Ders Atölyeleri’nde yeni kayıt dönemi 2 Mayıs’ta başlıyor
18:21 Doğanköy Sağlıkta Nefes-1 projesinin temeli atıldı
18:20 Huawei heyetinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na ziyaret
18:07 Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar
18:06 Başkan Zeyrek, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı
17:37 Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz”
17:36 Alemdar’dan katılımcı belediyecilik vurgusu
17:20 Başkan Kınay: “Bugün salonlarda yarın alanlarda olacağız”
17:07 Başkan Zeyrek: “Emeğin ve emekçinin yanında olacağız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Genelinde Artan Solunum Yolu Hastalıkları Hastaneler Üzerindeki Baskıyı Artırdı

CDC verileri, bu sezon solunum yolu hastalığı nedeniyle ayakta hasta muayenelerinin yüzdesinin, en az 2017-2018’den bu yana diğer tüm sezonları önemli ölçüde geride bıraktığını gösterdi.

ABD Genelinde Artan Solunum Yolu Hastalıkları Hastaneler Üzerindeki Baskıyı Artırdı
06.12.2022
101
A+
A-

Bir sağlık görevlisi, ABD’nin New York kentindeki bir hastanede ziyaretçilerin ateşini ölçüyor, 13 Aralık 2021. (Fotoğraf: Wang Ying/Xinhua)

CDC verileri, bu sezon solunum yolu hastalığı nedeniyle ayakta hasta muayenelerinin yüzdesinin, en az 2017-2018’den bu yana diğer tüm sezonları önemli ölçüde geride bıraktığını gösterdi.

LOS ANGELES, 5 Aralık (Xinhua) — Amerika Birleşik Devletleri’nde Kovid-19, grip ve solunum sinsityal virüsü (RSV) dahil olmak üzere solunum yolu hastalıklarındaki artış yüzünden hastaneler üzerindeki baskı daha da arttı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre mevsimsel grip aktivitesi yüksek ve ülke genelinde artmaya devam ediyor.

CDC verilerine göre, 26 Kasım’da sona eren haftada toplam 47 ABD yetki bölgesinde “yüksek” veya “çok yüksek” grip aktivitesi yaşandı. Bu rakam bir önceki hafta 36’ydı. Hafta boyunca ülke genelinde yaklaşık 20.000 kişi grip nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

CDC’ye göre, ABD’de bu sezon şimdiye kadar en az 8,7 milyon kişi grip hastalığına yakalandı, 78.000 kişi hastaneye kaldırıldı ve 4.500 kişi hayatını kaybetti.

Bunların arasında toplam 14 pediatrik grip ölümü de bildirildi.

CDC verileri, bu sezon solunum yolu hastalığı nedeniyle ayakta hasta muayenelerinin yüzdesinin, en az 2017-2018’den bu yana diğer tüm sezonları önemli ölçüde geride bıraktığını gösterdi.

Sağlık yetkilileri, ABD’de birçok kişinin normal faaliyetlerine döndüğü ilk kış olması nedeniyle ülkede normalden daha kötü bir grip mevsimi beklenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

CDC, gripten korunmak için 6 aylık ve daha büyük herkesi yılda bir kez grip aşısı olmaya çağırdı.

CDC, “Aşı, enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca aşılanan ancak yine de grip hastalığına yakalanan kişilerde ciddi sonuçları önleyebilir” dedi.

Sağlık uzmanları, Kovid-19 devam ederken ve grip ve RSV vakaları artarken ülkenin karşı karşıya olduğu “üçlü salgın” konusunda uyarıda bulundu.

En son CDC verilerine göre, ABD’de kış mevsiminde Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatanların sayısı da yeniden yükseldi.

ABD’nin Virginia eyaletinde yer alan Arlington’daki Ronald Reagan Washington Ulusal Havalimanı’ndaki terminallerden geçen yolcular, 14 Nisan 2022. (Fotoğraf: Ting Shen/Xinhua)

Ülkede 29 Kasım’da sona eren haftada, bir önceki haftaya göre yüzde 17,6 artışla günde ortalama 4.200 kişi Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Washington Post veri takibine göre, geçen hafta Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı 35.000’in üzerine çıkarak üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Uzmanlar, milyonlarca Amerikalının seyahat edip biraraya geldiği tatil toplantılarının koronavirüsün en çok yayıldığı zaman olduğunu söyledi.

Amerikan Hastaneler Birliği’nden Nancy Foster, “Bir veya iki hafta içinde RSV veya grip gördüğümüzden çok daha fazla Kovid hastası görebiliriz, ancak asıl endişe, hepsinin birden hastanelere akışıyla bu çok hasta insanlara bakma kapasitesinde gerçekten stres oluşması” dedi.

RSV yaygın ve tipik olarak hafif bir virüs, ancak milyonlarca çocuğa bulaşıyor. Çocuk vakalarındaki artış, pediatri hastanelerinin hastalarla dolup taşmasına neden oldu.

Kaynak: Xinhua / Güncel
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.