enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: Ölüm oranlarındaki azalmada aşının etkisi var

hepcanli.com Youtube kanalına konuk olan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Omicron varyantından kaynaklı vaka sayılarında …

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: Ölüm oranlarındaki azalmada aşının etkisi var
02.02.2022
130
A+
A-

hepcanli.com Youtube kanalına konuk olan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Omicron varyantından kaynaklı vaka sayılarında eskiye göre çok daha yüksek sayılara ulaşıldığına dikkat çekti.

“VAKALARDAKİ YÜKSELİŞ ÖLÜM ORANLARINA YANSIMADI”

Memişoğlu, “Vaka sayılarındaki yükseliş oranı ve sayılardaki artış yaklaşık 10-15 gün içinde oldu ve eskisine göre çok daha yüksek sayılara ulaşılmış durumda. Omicron varyantından kaynaklanan daha çabuk bulaşma ve insanlarda temasın fazla olmasından dolayı da çok ani yükselişler oldu; ama bu yükseliş oranı yatan hastaya, yoğun bakım ve ölüm sayılarımızda beklediğimiz oranda yansımadı.” dedi.

“3. DOZ AŞI YAPAN HASTALARDA YATIŞ ORANLARI AZ”

İstanbul İl Sağlık Müdürü sözlerine şöyle devam etti: “Ölüm oranlarındaki azalmada aşının etkisi var. Şöyle anlıyoruz, yoğun bakım ve hastanelerde yatan hastalarımızın yaklaşık yüzde 70’i aşısız ve aşısını eksik yapmış insanlar. Bu da aşının Omicron varyantı ile ilgili etkili olduğunu gösteriyor.”

“AŞI, KENDİ SİSTEMİMİZİ VİRÜSE KARŞI HAZIR TUTUYOR”

“Özellikle 3. Doz aşılarını yapan hastalarda yatış oranları çok az. Biz de o yüzden insanlara aşı olmalarını ve aşı ile hastalığı hafif geçireceğini söylüyoruz. Çünkü insanlarda bazen aşının mikroorganizmayı öldürecekmiş gibi bir algısı var. Böyle bir şey yok. Aşı sadece insanların korunma sistemlerinde daha virüs gelmeden, virüse benzer yapıların vücudun savunma mekanizmalarına tanıtarak kendi sistemimizi hazır tutmaya yarıyor.”

hepcanli.com – Sağlık

Kemal Memişoğlu, Korona, Sağlık, Güncel, Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.