enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Messi’li Arjantin, Dünya Kupası rekorunu kırdı

Arjantin kötü başladığı Dünya Kupası’nda son 16 turuna lider olarak yükselirken Tangocular, Polonya karşısında bir rekora imza attı

Messi’li Arjantin, Dünya Kupası rekorunu kırdı
01.12.2022
85
A+
A-

2022 FIFA Dünya Kupası’nda oynanan C Grubu üçüncü maçında Arjantin, Polonya’yı 2-0 mağlup etti ve grup lideri olarak son 16 turuna yükseldi. Messi’nin penaltı kaçırdığı maçta baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Tangocular bu mücadelede pas rekoru da kırdı.

Opta’nın aktardığına göre Arjantin, Polonya maçında 800 isabetli pas (yüzde 92) yaparak Dünya Kupası rekorunu kırdı. 

SZCZESNY DE TARİHE GEÇTİ

Wojciech Szczesny, 2002 Dünya Kupası’nda iki penaltı kurtaran Brad Friedel’dan bu yana bunu başaran ilk kaleci oldu.

Szczesny, 1986’dan (Joel Bats vs Brezilya) bu yana bir Dünya Kupası maçında sebep olduğu penaltıyı kurtaran ilk kaleci oldu.

MESSI’DEN GOL REKORU

Dünya Kupası’nda Arjantin’in ilk golünü atan Messi, 4 farklı Dünya Kupası’nda gol atan 5. oyuncu olarak da tarihe geçti.

Arjantinli yıldız, Pele, Uwe Seeler, Miroslav Klose ve Cristiano Ronaldo’dan sonra bunu başaran ilk isim oldu. Messi, bunu başaran ilk Arjantinli olarak da kayıtlara geçti. Beşinci kez Dünya Kupası’nda boy gösteren Arjantinli yıldız, 2006, 2014 ve 2018’den sonra 2022 Dünya Kupası’nda da gol atmayı başardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.