enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1870
EURO
38,1586
ALTIN
2.890,19
BIST
9.657,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Moldova’dan Rusya açıklaması: Bizi elektriksiz bıraktı!

Sandu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Rusya, Moldova’yı karanlıkta bıraktı. Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, insanları öldürüyor …

Moldova’dan Rusya açıklaması: Bizi elektriksiz bıraktı!
23.11.2022
71
A+
A-

Sandu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Rusya, Moldova’yı karanlıkta bıraktı. Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, insanları öldürüyor, yerleşim alanlarını ve enerji altyapısını füzelerle yok ediyor” ifadelerini kullandı.

Moldova’da elektriğin yeniden sağlanacağını vurgulayan Sandu, ilgili kurumların bu yönde çalışmaları sürdürdüklerini aktardı.

Sandu, şunları kaydetti:

“Bizi karanlıkta ve soğukta bırakan, sefalet içinde tutma ve aşağılama arzusuyla insanları bilinçli olarak öldüren rejime güvenemeyiz. Şu anda ne kadar zor olursa olsun, Moldova’nın özgürlük yönünde ilerlemesi gerekiyor. Bu bizim tek yolumuzdur.”

“RUSYA’NIN KİŞİNEV BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILACAK”

Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Niku Popesku da başkent Kişinev dahil ülke genelinde elektriklerin kesildiğini belirterek, “Rusya’nın Ukrayna’yı acımasızca bombalaması, ülkemizde dramatik sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Bu nedenle Rusya’nın Kişinev Büyükelçisinin bakanlığa çağrılması için talimat verdim” açıklamasında bulundu.

Ukrayna enerji şirketi Ukrenergo, Rus ordusunun bugün düzenlediği roketli saldırılar sonucunda ülke genelinde su ve elektrik kesintilerinin meydana geldiğini bildirmişti.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.