enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,0831
EURO
38,1073
ALTIN
2.846,74
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Son dakika! Bakan Akar’dan ABD’ye F-16 resti: Almak istiyoruz ama olmazsa kafamızda başka şeyler var

Milli Savunma Bakanı Akar, TBMM’de bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Bakan Akar, ABD’den F …

Son dakika! Bakan Akar’dan ABD’ye F-16 resti: Almak istiyoruz ama olmazsa kafamızda başka şeyler var
22.11.2022
59
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Akar, TBMM’de bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Bakan Akar, ABD’den F-16 alımına ilişkin, “F16’ları almak için gayret gösteriyoruz ama olmazsa tabi ki kafamızda başka şeyler var” dedi.

“S-400 KULLANIMA HAZIR”

S-400’ün kurulumuna ilişkin sorulan soruya Bakan Akar, “S-400 yerinde kullanıma hazır. Herhangi bir tehdit olduğu zaman nerede kuracağımıza karar verip, gidip kuracağız” şeklinde yanıtladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SÜREÇ NORMAL İŞLİYOR

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Eylül ayında ABD’nin Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin, “Şu anda normal işliyor süreç.” diyerek “Sayın Cumhurbaşkanımızın burada görüştüğü Kongre üyeleri, senatörler oldu. Bu görüşmelerde de bu önemli senatörler F-16’ların Türkiye’ye verilmesi konusunda güçlü destek veriyor ama biz yönetime şunu da söylüyoruz: Gerek teknik görüşmelerde gerekse siyasi görüşmelerde bizim elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde biz olmayız. Yani biz F-16’yı alacağız şöyle kullan böyle kullan, şunu yapamazsın, bunu yapamazsın. Bir NATO üyesinin diğer bir NATO üyesine böyle bir kısıtlama getirmesi kabul edilebilir bir şey değil.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.