enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

“Spor değil katliam!”

Türkiye’nin birçok ilinde yaban hayatını koruma mücadelesi verenler tarafından engellenmeye çalışılan avcılar, Bilecik’te öldürdükleri domuzla …

“Spor değil katliam!”
01.02.2022
138
A+
A-

Türkiye’nin birçok ilinde yaban hayatını koruma mücadelesi verenler tarafından engellenmeye çalışılan avcılar, Bilecik’te öldürdükleri domuzla gurur fotoğrafı çektirdi.

Bilecikli avcılar, yaklaşık 160 kilo ağırlığında bir domuz avladı.
Osmaneli Merkez Avcılar Kulübü üyesi avcılar, hafta sonundan ilçeye bağlı Gaziler, Beşevler, Oğulpasa ve Ahiler köylülerine bir av organizasyonu düzenledi.

Avcılar gün boyu yedi domuz vurdu. Çerkeşli Köyü mevkiinde vurulan 160 kiloluk dev domuzun cansız bedeni üzerinde bir de hatıra fotoğrafı çektiler.

Domuzu vuran Okay Şahin “kahramanlık” hikayesini şöyle anlattı:

“Köpekler iyi bir azılı domuz kaldırdı. Domuzları karşı tarafta gördük, ama kameraya sokamayınca atamadık. Sonra Taşkın arkadaşımla domuzu gördük ve vurduk. Azılı bir domuz olması bizi sevindirdi. Vuran, vuramayan tüm dostları ayrıca kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Domuzların bir kısmı ava çıkan köpeklere yedirildi, kalanlar ise doğada bırakıldı.

“YAPILAN KATLİAM SPOR DEĞİL”

Son olarak geçtiğimiz ay Tunceli’de hayvanseverler ve STK’lar, domuz avı yapmak için yurt içi ve dışından ile gelen avcıları protesto etmişti. Doğa Aktivisti Haydar Çetinkaya, “Biz her canlının yaşamının kutsal olduğuna inanıyoruz. İster domuz olsun ister başka bir canlı. Yapılan katliamdır, spor değil” diyerek tepkileri dile getirmişti.

Tunceli Milletvekili Alican Ünlü, Tunceli’de yaban domuzları için av izni verilmesini TBMM gündemine taşımış, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları sormuştu:

“Bakanlığınız, spor ve av turizmi adı altında canlıların öldürülmesini sadece bir gelir kalemi olarak mı görmektedir? Bu gelir hangi amaçlar için kullanılmaktadır? Av turizmi kapsamında yılda kaç yabani hayvan öldürülmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.