enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7872
EURO
35,0298
ALTIN
2.449,74
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP’den yeni skandal: Saldırılara ‘oyun’ dedi, terör devletini savundu

Taksim’i kana bulayan terör saldırısının arkasında olan, Gaziantep’te gerçekleştirdiği havan saldırısında yine sivilleri katleden terör örgütü …

HDP’den yeni skandal: Saldırılara ‘oyun’ dedi, terör devletini savundu
22.11.2022
76
A+
A-

Taksim’i kana bulayan terör saldırısının arkasında olan, Gaziantep’te gerçekleştirdiği havan saldırısında yine sivilleri katleden terör örgütü PKK/YPG’ye TBMM çatısı altından destek gelmeye devam ediyor. Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, skandal sözler sarf etti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK/YPG’ye ait terör mevzilerine yönelik taarruzunu “savaş” olarak nitelendiren HDP’li Buldan, “Seçim öncesi sahneye koyulan bu oyunu görün” ifadelerini kullandı.

KALLEŞ SALDIRILARA “OYUN” DEDİ

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin can verdiği bombalı terör saldırısından 6 gün sonra Suriye ve Irak’ın kuzeyine yönelik başlatılan Pençe Kılıç Hava Harekatı’nı eleştiren HDP’li Buldan, “Kuzey ve Doğu Suriye sivil yerleşim bölgelerine yönelik gerçekleştirilen hava operasyonu ve saldırıların hemen öncesinde, Taksim’de yaşanan karanlık patlama kesinlikle tesadüf değildir” diye konuştu.

Buldan, “İktidarlarının bekası için yaşamı hiçe sayan AKP-MHP savaş zihniyetini herkes görmelidir. Kaybedeceğini gören AKP-MHP ittifakı, siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş politikaları ile başlatmış durumdadır” dedi. Buldan, isim vermeden muhalefete seslendi ve “Bu savaş politikalarına sessiz kalanlara ve alkış tutanlara da diyorum ki, seçim öncesi sahneye koyulan bu oyunu görün. Bu oyunun bir parçası değil, karşısında olalım” ifadelerini kullandı.

PKK DEVLETİ DEĞİL AK PARTİ TEHLİKELİYMİŞ!

PKK/YPG’nin oluşturmaya çalıştığı terör devletine desteğini açıkça ilan eden HDP’li Buldan, şu skandal sözleri sarf etti:

“Kuzeydoğu Suriye’deki yönetim modeli, Türkiye için bir tehdit değildir. Halkların ortak geleceği için asıl tehlike, AKP MHP’nin dayattığı savaş politikadır. Kürt halkına yaşattığınız bu yıkımdan size asla bir iktidar çıkmayacaktır. Bu savaş politikalarına derhal son verin. Sorunların çözümü diyalog ve müzakerededir. Demokratik, barışçıl adımlardadır. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Suriye halkları üzerinden elinizi çekin, Kuzeydoğu Suriye’den elinizi çekin.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.