enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1582
EURO
38,1613
ALTIN
2.912,94
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C

Müjde gibi gelişme! Kızılelma’dan sonra Türkiye’den ikinci insansız savaş uçağı

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Türkiye …

Müjde gibi gelişme! Kızılelma’dan sonra Türkiye’den ikinci insansız savaş uçağı
20.11.2022
64
A+
A-

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Türkiye ikinci insansız savaş uçağı için harekete geçti.
 

KIZILELMA’DA ÖNEMLİ BİR AŞAMA DAHA KATEDİLDİ

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olarak görev yapacak olan Bayraktar Kızılelma’nın geliştirilme sürecinde önemli bir aşama daha katedildi.

2023 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmesi beklenen Bayraktar Kızılelma’nın ilk Otomatik Taksi ve Koşu Testi başarıyla tamamlandı.

TİSU HEYECANI

Dünyada alanında en iyisi olarak gösterilen Bayraktar Kızılelma’da geri sayıma geçilirken heyecan verici bir gelişme daha yaşandı. Kızılelma ile benzer özelliklerde, farklı görev ve kabiliyetlere sahip olacak TİSU geliyor.

MOTORUNU TUSAŞ GELİŞTİRDİ

TUSAŞ’ın geliştirdiği jet motorlu TİSU’nun yaklaşık 7 ton ağırlığa ve 0.7+ mach hıza sahip olacağı öğrenildi. TİSU’nun ilk uçuşunu 2023’ün ortalarında yapması ön görülüyor.

AYNI ANDA İKİ İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI PROJESİ! DÜNYADA BUNU BİRKAÇ ÜLKE BAŞARABİLİR

Türkiye son yıllarda savunma sanayinde attığı hamlelerin meyvesini almaya başladı.

Sahada büyük başarı gösteren yerli mühimmatların yanı sıra, Türkiye aynı anda iki insansız savaş uçağı projesi yürütebilen ülke konumuna geldi.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.