enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Alman şirketlerin AR-GE harcamaları 75,2 milyar euroya yükseldi

Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı adına ülkedeki şirketlerin araştırma ve geliştirme (AR-GE) harcamalarını araştıran Stifterverband, 2021 …

Alman şirketlerin AR-GE harcamaları 75,2 milyar euroya yükseldi
18.11.2022
77
A+
A-

Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı adına ülkedeki şirketlerin araştırma ve geliştirme (AR-GE) harcamalarını araştıran Stifterverband, 2021 yılına ilişkin verileri açıkladı.

Buna göre, geçen yıl şirketlerin kurum içi AR-GE harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 5,9 artarak 75,2 milyar euroya yükseldi.

Alman şirketlerin kurum dışı olarak üniversite veya araştırma enstitülerine yaptırdıkları AR-GE harcamaları ise yüzde 14’lük bir artışla 26,1 milyar euroya ulaştı.

Böylece, 2021’de ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 3,13’ü araştırma ve geliştirmeye yatırıldı.

ALMAN HÜKÜMETİ HARCAMALARI ARTIRMAYI PLANLIYOR

Alman hükümeti, söz konusu harcamaları 2025’te GSYH’nın yüzde 3,5’e çıkarmayı hedefliyor

Eğitim ve Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Almanya’da AR-GE harcamalarının tüm sektörlerde gözle görülür şekilde artmasının iyi bir haber olduğunu belirterek, GSYH’nin yüzde 3,13’nün AR-GE için harcamasının yeterli olmadığını vurguladı.

Stark-Watzinger, değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi:

“Bu, özellikle zorlu zamanlarda AR-GE için finansal çabalarımızı artırmamız için bizi cesaretlendirmeli. Sonuçta, araştırma ve geliştirmeye daha fazla para ayırmak yalnızca geleceğe yatırım değil, aynı zamanda mevcut ve gelecekteki krizlerle başa çıkmak için de bir yatırımdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.