enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Almanya’da ocak ayı enflasyonu dikkat çekti

Almanya’da Federal İstatistik Ofisi, ocak ayı enflasyonunu yüzde 4,9 olarak açıkladı. Almanya’da Federal istatistik Ofisi tarafından yapılan …

Almanya’da ocak ayı enflasyonu dikkat çekti
31.01.2022
231
A+
A-

Almanya’da Federal İstatistik Ofisi, ocak ayı enflasyonunu yüzde 4,9 olarak açıkladı.

Almanya’da Federal istatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamada, tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış gösterdiği, geçen yılın ocak ayına göre ise yüzde 4,9 oranında artış kaydedildiği aktarıldı.

Ülkede elektrikte yüzde 40, gazda yüzde 46, kuru gıdada yüzde 35, süt ürünlerinde yüz 15 ve içecekte yüzde 20 artış olduğu ifade edildi.

Almanya’da ekonomistler yıl başında enflasyon oranında daha güçlü bir düşüş beklediklerini açıklamış ve enflasyonun yüzde 5,3’ten yüzde 4,3’e düşeceğini öngörmüştü.

Enflasyonun ön görülen değerlerde gerçekleşmemiş olmasının en önemli nedeni olarak ise enerji fiyatlarında beklenmedik bir yükselişin meydana gelmesi ve katma değer vergisinin toplanması gösterildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.