enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Ukrayna’da resmen savaşa hazırlık gibi hamle! Vatandaşlara silah kullanmayı öğretiyorlar

Rusya ve Ukrayna arasında Donbas bölgesinde devam eden çatışmalar nedeniyle iki ülke arasında savaş çıkacağı endişesi, son günlerde iyice arttı …

Ukrayna’da resmen savaşa hazırlık gibi hamle! Vatandaşlara silah kullanmayı öğretiyorlar
31.01.2022
148
A+
A-

Rusya ve Ukrayna arasında Donbas bölgesinde devam eden çatışmalar nedeniyle iki ülke arasında savaş çıkacağı endişesi, son günlerde iyice arttı. Bölgeden gelecek haberler merakla beklenirken, Ukrayna cephesinden resmen savaşa hazırlık gibi bir hamle geldi. Özelikle Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağına dair iddiaların yayılması üzerine Ukrayna ordusu, gönüllü sivillere silah ve askeri eğitim vermeye başladı.

İŞÇİSİNDEN ŞOFÖRÜNE KADAR BİRÇOK GÖNÜLLÜ KATILDI

Ukrayna Ulusal Muhafızları’ndan emekli bir grup asker, başkent Kiev’de yaşayan kişilere tahta kalaşnikof dağıtarak silah tutmayı ve nişan almayı öğretti. Olası bir savaş durumunda 255 bin kişilik orduya destek olması beklenen gönüllüler eğitimlere büyük ilgi gösteriyor. Gönüllüler arasında veterinerlik öğrencisinden mimara, belediye işçisinden şoföre kadar çok sayıda insanın gönüllülük programına katılarak eğitim aldığı kaydedildi.

ABD ASKERLERİ DE EĞİTİM VERDİ

Siviller arasında bunlar yaşanırken, ülkenin en batısında yer alan Lviv kentinde ise ABD ordusundan uzmanlar, Ukrayna ordusundan askerlere M141 Bunker mühimmatını kullanma eğitimi verdi.

hepcanli.com – Dünya

Ukrayna, Dünya, Haber

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.