Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği’nin düzenlediği Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali yedinci yılında “Erişilebilir Sanat” anlayışıyla …
Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği’nin düzenlediği Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali yedinci yılında “Erişilebilir Sanat” anlayışıyla izleyiciyle buluşuyor. Kısa’dan Hisse yıllardır süregelen sanata erişimde eşitlikçi anlayışıyla kısa film sektöründe bir yenilik daha yaparak erişilebilir kısa filmlerle özel gösterimini gerçekleştirdi. Görme ve işitme engelliler için sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı alt yazı desteğiyle kısa filmler hedef kitlesine sunuldu. Gösterimde yönetmen Yeşim Tombaz’ın “Münhasır”, Betül Benli’nin “Av” ve M. Furkan Daşbilek’in “Bir Nehir Kıyısında” filmleri yer aldı. Gösterimin ardından Yeşim Tonbaz ve Betül Benli izleyicilerle söyleşti. Söyleşide görme ve işitme engelli gruplardan pek çok izleyicinin erişilebilir filmlere olan ihtiyacı üzerinde duruldu. Yönetmenler, kendi çektikleri filmleri sesli betimleme ve işaret dili desteği ilavesiyle ilk defa izlediklerinde hikayenin tüm detaylarıyla izleyiciye aktarılması imkanının çok ilgi çekici olduklarını vurguladı.
“ERİŞİLEBİLİR GÖSTERİMLERİ ARTIRACAĞIZ”
Festivalin herkes için daha ulaşılabilir olması adına özel gösterim düzenlediklerini söyleyen festival direktörü Aşkın Özcan, konuyla ilgili “Sinemanın herkes için ulaşılabilir olmasını istiyoruz. Sinema sanatının çekirdeğini teşkil eden kısa filmin üretimini teşvik etmek, genç film yönetmenlerinin fikirlerinin esere dönüşmesine öncülük ederek gelişimlerine katkı sağlamak ve Türk sinemasına yeni sanatçıların yetişmesine katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz festivalin bir diğer önemli amacı da kısa filmleri daha erişilebilir hale getirmekti. Gösterime olan ilgi doğru yolda olduğumuzun göstergesiydi ve bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda bu tür özel gösterimlerimizin sayısını artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Kısa filmler herkese ulaşana dek” şeklinde konuştu.
Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali kapsamında kısa film gösterimleri Bağlarbaşı Kültür Merkezi ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde eşzamanlı olarak devam ediyor.