enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5707
EURO
36,3454
ALTIN
2.914,55
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Global giyim pazarının yüzde 12’si çocukların

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’de bebek ve çocuk ekonomisi her geçen gün büyüyor. Dünyanın en büyük tekstil üreticilerinden biri olan Türkiye, hazır …

Global giyim pazarının yüzde 12’si çocukların
12.11.2022
77
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’de bebek ve çocuk ekonomisi her geçen gün büyüyor. Dünyanın en büyük tekstil üreticilerinden biri olan Türkiye, hazır giyim sektöründe de dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Özellikle son dönemde ihracatını ve üretimini artıran Türkiye; 2021 yılında 20,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, bebek-çocuk konfeksiyon ihracatını ise 2021 yılında 2020’ye göre 30’un üzerinde bir artışla tamamladı.

İhraç ürünlerinde önemli bir payı da çocuk iç giyim – pijama bölümü oluşturuyor. Öyle ki, Tüm İç Sanayicileri Derneği Başkanı Eşref Geyik, Türkiye’nin ihraç ürünlerinde çocuk iç giyimin ilk 3, pamuklu çocuk pijama kategorisinin ise ilk 2’de yer aldığını, global olarak da bu sektörlerde ihracat rakibimizin Çin olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu ürünlerde ihracat yaptığı ülkeler sıralamasını başlarında ise; İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya’nın yer aldığını, ardındansa Orta Doğu bölgesi ülkelerinin olduğunu vurguladı.

“EN YÜKSEK BÜYÜME POTANSİYELİ”

Türkiye’de bebek ve çocuk giyim sektöründeki en zayıf halkayı ise pazarlama faaliyetlerinin oluşturduğunu vurgulayan 40. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı Direktörü Hatice Dinçer, “Sektördeki şirketler üretmeyi bir şekilde başarmış olsa da pazarlama kaynaklarını kullanmakta zorluk yaşıyor. Bu sebeple sektöre yönelik yapılan organizasyonlara ve uluslararası fuar çalışmalarına daha fazla önem verilmesi ile bebek çocuk giyim sektörü de gelişmeye ve büyümeye devam edecektir. Özellikle ihracata yönelik olan bebek ve çocuk ürünleri özelindeki fuarlar, pazara büyük bir dinamizm getirirken sektörün ekonomik olarak büyümesine ve yeni pazarlara açılmasına da hizmet ediyor.

Bebek ve çocuk giyimi küresel piyasalarda en yüksek büyüme potansiyeline sahip sektör olarak öne çıkıyor. Genç nüfusuyla bebek çocuk sektöründe faaliyet gösteren uluslararası firmaların iştahını kabartan Türkiye; kaliteli, uygun fiyatlı ve hızlı teslimat sağlayan yerli üreticileri ile pazardaki payını ve rekabet gücünü her geçen gün artırıyor. Biz de 7-10 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz CBME Türkiye fuarı ile uluslararası pazarda yeni iş birlikleri kurmaya imkan sağlarken aynı zamanda ihracatımıza olumlu katkılar sağlayacağız.” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.