enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Fatih Terim onu çok istemişti! Şimdi dünya devleri peşinde: ‘Gürcistan’ın Maradona’sı’

                   Haber 7 – Spor Servisi İtalya Serie A ekibi Napoli, hem ligde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en formda takımları …

Fatih Terim onu çok istemişti! Şimdi dünya devleri peşinde: ‘Gürcistan’ın Maradona’sı’
03.11.2022
68
A+
A-

                  
Haber 7 – Spor Servisi İtalya Serie A ekibi Napoli, hem ligde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en formda takımları arasında gösteriliyor.
Bu başarının arkasında da hiç şüphesiz, takımın transfer politikası yatıyor. Bu yaz takıma katılan Khvicha Kvaratskhelia, bu iddiayı kanıtlar nitelikte.  10 milyon Euro karşılığında Dinamo Batumi’den transfer edilen genç Gürcü, performansıyla değerine değer kattı. Şimdi İngiltere, Almanya ve İspanya’dan kulüpler, onu alabilmek için yarışıyor. 

TERİM’İN YÖNETİMDEN ÖZEL TALEBİYDİ
Ancak Kvara’yı bir dönem Fatih Terim de istemişti.

Burak Elmas idaresinde 5’inci dönemini geçiren Terim, gençleşme politikası yolunda Kvara’yı özel olarak yönetimden talep etmiş, bu yönde girişimler de başlamıştı. Burak Elmas Yönetimi, her ne kadar Kvara’yı alabilmek için o dönemki takımı Rubin Kazan’la temas kursa da Rus ekibi olumsuz yanıt verince süreç tıkanmıştı.

Rusya’da 16 milyon Euro bandını gören futbolcu, Ukrayna savaşını da gerekçe göstererek ara transfer döneminde ülkesine geri dönmüş; yarım sezonu burada geçirmişti. Dinamo Batumi bu transfere 8 milyon Euro harcarken, sezon sonu 10 milyon Euro değerinde satış yaptı ve Kvara’yı İtalya’ya gönderdi.

DEVLER KVARA’NIN PEŞİNDE
Şubat 2001 doğumlu 21’lik genç yıldız, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Serie A’daki performansıyla izleyenlere parmak ısırtıyor. Gol yollarındaki katkısı (8 gol, 10 asist) ve adam eksiltmedeki kusursuzluğu Avrupa devlerinin iştahını kabartmış vaziyette.

Liverpool deplasmanında Trent Alexander-Arnold’a zor anlar yaşatan Gürcü için Jürgen Klopp da şu ifadeleri kullandı: ‘İnanılmaz derecede iyi bir yetenek. Kendisinden çok etkilendim. Topu kolay kolay kaybetmiyor. Onu izlemek fazlasıyla iyi geldi’ Klopp, Darwin Nunez’i de saha kenarından izleyip Benfica’dan transferine onay vermişti. Fakat Liverpool’un olası bir transfer hamlesinde çok güçlü rakipleri var. İngiliz The Sun ve Daily Mail’de çıkan haberlerde, Chelsea; Manchester City, Real Madrid ve PSG’nin devrede olduğu öne sürüldü. İtalya’da ‘Kvaradona’ veya ‘Gürcü Maradona’ olarak anılan futbolcunun takımındaki geleceği de merak ediliyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.