enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C

İletişim Başkanlığı ‘Afet’ sahalarında haberciliği konuştu

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü yapan İletişim Başkanlığı Basın-Yayın Dairesi Başkanı …

İletişim Başkanlığı ‘Afet’ sahalarında haberciliği konuştu
02.11.2022
74
A+
A-

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü yapan İletişim Başkanlığı Basın-Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna, afet sahalarında yapılan habercilikte tam ve hızlı koordinasyonun önemine dikkati çekti.

Afet ve savaş sahasında yapılan haberciliğin benzerliğine işaret eden Aktuna, “Afet sahalarında objektif habercilik yapmak çok değerli fakat bir o kadar da zor. Bir yandan mesleğin etik kurallarına uymaya çalışacaksınız diğer yandan sağlıklı haber verebilmek için kendi sağlığınızı korumaya gayret edeceksiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

Küresel iklim değişikliğine de değinen Aktuna, günlük hayat pratiklerimizi değiştirebilmek için haberciler tarafından sahadan çok güçlü çok kareler paylaşıldığını söyledi.

“UZAKTAN AFET HABERCİLİĞİ OLMAZ”

İletişim Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Fırat Yurdakul da konuşmasında, “Gördüklerinize mi, duyduklarınıza mı, okuduklarınıza mı daha çok inanıyorsunuz?” diye sorarak başladı. Yurdakul, “Biz buradan yola çıkıyoruz. Savaş muhabirliği için de afet muhabirliği için de aynı şeyi söyleyebilirim.” dedi.

Gazetecilerin, afetzedelerle okuyucu ve izleyici arasındaki en güçlü enformasyon kaynağı ve doğru bilgiyi vermekle yükümlü olan kişiler olduğunu belirten Yurdakul, savaş ve afet muhabirliğinin uzaktan yapılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Afet habercisinin en önemli ve ilk vazifesinin kendisini korumak olduğunu, aksi durumda insanlara doğru enformasyonu ulaştırma imkânının olmayacağını ifade eden Yurdakul, görevi sırasında yaşamını yitiren Sebahattin Yılmaz, Cem Emir ve Abdülkadir Nişancı’ya rahmet diledi.

Yurdakul, gazetecinin, habercilik sırasında “etki, yakınlık, duygu, sıra dışılık, zamanındalık” gibi başlıklara odaklandığını kaydetti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.