enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Barbaros, Sürmene açıklarında petrol arayacak

Trabzon Limanı’na demir atan 84 metre boyunda ve 4 bin 711 groston ağırlığındaki geminin Trabzon’un Sürmene açıklarında petrol arama faaliyetinde …

Barbaros, Sürmene açıklarında petrol arayacak
02.11.2022
73
A+
A-

Trabzon Limanı’na demir atan 84 metre boyunda ve 4 bin 711 groston ağırlığındaki geminin Trabzon’un Sürmene açıklarında petrol arama faaliyetinde bulunacağı öğrenildi.

Barbaros Hayrettin Paşa’ Sismik Araştırma Gemisi’ni Trabzon Limanı’nda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Trabzon Liman İşletme Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, daha önce de Fatih Sondaj Gemisi’ne ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı.

Ermiş “Fatih’i dualarla uğurlamıştık. Bir müddet sonrada Sakarya civarında doğalgazı buldu. Barbaros Hayrattin Paşa’yı da bir müddet burada ağırlayacağız. Bir takım ihtiyaçları var. Lojistik gemileri de arkasından yanaşacak. İhtiyaçlarını giderdikten sonra tekrar Karadeniz’e açılacaklar” dedi.

PETROLU BULUP ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAYACAK

Ermiş, 2014 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) gemilerine ev sahipliği yaptıklarını da hatırlatarak “Sürmene-1 derin deniz sondajında önemli bulgular edinildiğine dair dönemin Genel Müdürü’nün ifadeleri var. Arşivlerde bunlar mevcuttur. Yeni nesil gemilerle bu civarlarda yapılacak derin deniz sondajlarından ben umutluyum. Barbaros Hayrettin Paşa da buradaki ihtiyaçlarını giderdikten sonra araştırmalarına devam edeceğini düşünüyorum. Son Abdülhamit Gemisi, önemli bir teknik donanıma sahip, umuyoruz ki sondajlar Karadeniz’de yaygınlaşır. Petrolü bulup ülkemize çok önemli katma değerler katacaklardır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 2010-2011 yıllarında Sürmene-1 derin deniz sondaj kuyusu açılmış, yaklaşık 3 bin 500 metreye inildiğinde dönemin TPAO Genel Müdürünün çamur analizlerinden Petrol emarelerine rastlandığı ifadeleri basında yer almıştı.

KAYNAK: İHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.