enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
21°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Resmi Gazetede Yayımlandı: Adalet Bakanı Değişti

Son 5 yıldır Adalet Bakanlığı yapan Abdulhamit Gül, geride bıraktığımız gece yaptığı bir açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu …

Resmi Gazetede Yayımlandı: Adalet Bakanı Değişti
29.01.2022
139
A+
A-

Son 5 yıldır Adalet Bakanlığı yapan Abdulhamit Gül, geride bıraktığımız gece yaptığı bir açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir kararla da Adalet Bakanı’nın değiştiği açıklandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre boşalan koltuğa daha önce de Adalet Bakanlığı görevini üstlenmiş olan Bekir Bozdağ getirildi. İstifa ettiğini duyuran Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı görevine 2017 yılında getirilmiş, koltuğu yeniden bakan olan Bekir Bozdağ’dan devralmıştı.

Gül, istifası ile ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı

Twitter üzerinden istifasını duyuran Gül yaptığı açıklamalarda, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığından da bu konu hakkında açıklama yapıldı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı tebrik ederek başarılar dilediğini, Abdülhamit Gül’e de teşekkür ettiğini ifade etti.

Bozdağ, daha önce de Adalet Bakanlığı yapmıştı

1 Nisan 1965 doğumlu olan Bekir Bozdağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını da Uludağ Üniversitesi’nde tamamlayan Bozdağ, daha sonra Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bunun ardından serbest avukatlık yapan Bozdağ, 1999 yılında memleketi Yozgat’ta siyasi kariyerine başladı.

Farklı dönemlerde Yozgat Milletvekili olarak seçilen Bekir Bozdağ, 61. hükümette Başbakan Yardımcısı olarak da görev yapmıştı. 56 yaşındaki siyasetçi, 2013 ve 2017 yılları arasında da Adalet Bakanlığı görevini üstlenmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.