enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5378
EURO
36,0191
ALTIN
3.004,24
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

AB’nin ikiyüzlülüğü! Türkiye’ye tepki gösteren AB’den dezenformasyonla mücadele yasası

Türkiye’de “Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, geçtiğimiz …

AB’nin ikiyüzlülüğü! Türkiye’ye tepki gösteren  AB’den dezenformasyonla mücadele yasası
28.10.2022
87
A+
A-

Türkiye’de “Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Sosyal medyada yalanlarla algı yönetimi yapılmasının önüne geçecek düzenleme, 18 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye’deki düzenlemeye tepki gösteren AB kurum ve yetkilileri, düzenlemeye yönelik eleştirilerini dile getirirken, Venedik Komisyonu yayımladığı bir mesajda, TBMM’ye düzenlemeyi reddetmesi çağrısında bulundu.

TÜRKİYE’DEKİ DÜZENLEMEYE KARŞI ÇIKAN AB’DEN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE YASASI

AB, 2021’de kabul edilen Çevrimiçi Terörist İçerik Yasasını (Online Terrorist Content Law), 7 Haziran 2022’den itibaren uygulamaya başlamıştı. Bu yasa dijital platformlara, paylaşılan “terörizm içerikleri”ni bir saat içinde kaldırma yükümlülüğü getirmişti.

Türkiye’deki dezenformasyonla mücadele düzenlemesine karşı çıkan AB, daha sıkı denetim ve üye ülkelerin dezenformasyonla daha fazla mücadele etmesi için bir kez daha yasal düzenleme yoluna gitti. 

Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanan Dijital Hizmetler Yasası, birliğin resmi gazetesinde yayımlandı. AB sürecine göre, DSA yönetmeliği 20 gün içinde yürürlüğe girecek. 

DSA, yasa dışı içeriğin, çevrimiçi dezenformasyonun ve diğer toplumsal risklerin yayılmasını önlemenin yanı sıra, platformlar için özel hükümler getirerek çevrimiçi hesap verebilirliği artırmayı amaçlıyor.

“AB VATANDAŞLARI İÇİN GÜVENLİ ÇEVRİMİÇİ  ALAN”

İç Pazardan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton, DSA’nın rekor sürede benimsendiğini belirterek, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Breton açıklamasında, “Dijital Hizmetler Yasası bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu önemli metin, interneti tüm Avrupa vatandaşları için daha güvenli bir alan haline getirecektir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.