enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Mersin’de İz Bırakanlar Müzesi açıldı

AKDENİZ, MERSİN (AA) – Mersin’de Akdeniz Belediyesi tarafından hazırlanan İz Bırakanlar Müzesi’nin açılışı yapıldı. Vali Ali İhsan Su, Mersin …

Mersin’de İz Bırakanlar Müzesi açıldı
28.01.2022
165
A+
A-

AKDENİZ, MERSİN (AA) – Mersin‘de Akdeniz Belediyesi tarafından hazırlanan İz Bırakanlar Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Vali Ali İhsan Su, Mersin Valiliğinin desteği, Akdeniz Kent Konseyi’nin katkılarıyla yok olmak üzere olan tarihi bir Mersin Evi’nin restore edilerek hazırlanan müzenin açılışında yaptığı konuşmada, kentte kültürel değerlere ilişkin çok önemli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Mersin değerlerinin yeni nesle anlatılması gerektiğini dile getiren Su, kentin tarihine ilişkin gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Kentin açık hava müzesi durumunda olduğuna değinen Su, “Biz de bu eserlerimizi projelendiriyoruz, restore ediyoruz ve kullanıma hazır hale getiriyoruz. Bu bina yıkık bir vaziyetteydi. Burayı satın aldık, projesini yaptık, onardık ve güzel bir hale getirdik. Mersin’in yetiştirdiği önemli kişiler var. Gençlerimize, dışardan gelen misafirlerimize buradan yetişen değerlerimizi tanıtmak ve böylelikle bir vizyon ortaya koymak istiyoruz. Bu müze, gençlerimize vizyon kazandıracak.” diye konuştu.

Müzeyi gezen insanların “Mersin denildiğinde aklımıza ne geliyor?”, “Nasıl bir şehir?”, “Kimler gelmiş, gitmiş?” gibi sorulara yanıt bulabileceğini belirten Gültak, “Şehrin ortasındayız. Misafirlerinizi getirebileceğiniz, soluklanabileceğiniz bir müzeden bahsediyoruz. 7 odalı bir müze. Bu evi son anda kurtardık. Yıkılmak üzere ve yanmış bir evdi. Ciddi bir heyet çalıştı burada. Sonuçta bu müzeyi hayata kazandırdık. İçeride birçok biyografiyi, anıları canlandıracaksınız.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan da Mersin’de çok güzel çalışmaların yapıldığını aktararak, müzeyi oluşturmada emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da müzenin Mersin’e hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından katılımcılar açılışı yapılan müzeyi gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Mustafa Ünal Uysal – Kültür Sanat

Ali İhsan Su, Akdeniz, Mersin, su, Kültür Sanat, Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.