enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Bilim insanları Omicron varyantının geçmeyen semptomunu açıkladı

Corona virüsünün en çok mutasyona uğrayan türü olan Omicron varyantı hızla yayılmaya devam ederken, bilim insanları ve uzmanlar, bu yeni türün en …

Bilim insanları Omicron varyantının geçmeyen semptomunu açıkladı
28.01.2022
136
A+
A-

Corona virüsünün en çok mutasyona uğrayan türü olan Omicron varyantı hızla yayılmaya devam ederken, bilim insanları ve uzmanlar, bu yeni türün en uzun süre bedende etkisini gösteren belirtinin hangisi olduğunu duyurdu.

Wuhan’da tespit edildikten sonra mutasyona uğrayarak milyonlarca insana bulaşan corona virüsünün Omicron varyantı ile ilgili dikkat çekici bir açıklama İngiliz medyasından geldi…

İngiliz medyası, araştırmacıların Omicron varyantının en sık rastlanan belirtilerinden birinin uzun haftalar boyunca geçmediğini aktardı. Bilim insanları ve uzmanların görüşlerine yer veren Daily Star ve Express gazeteleri, corona virüsünü atlatmayı başaranların uzun haftalar ve hatta aylar boyunca sırt ağrısı çektiğini yazdı.

OMICRON GEÇTİ, SIRT AĞRISI GEÇMEDİ

Omicron varyantının semptomlarının önceki virüslerden farklı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre Birleşik Krallık’ta 1.3 milyon kişinin uzun Covid-19’la mücadele ettiğini duyurdu.

Omicron varyantının uzun vadeli etkilerinin henüz anlaşılmaya başlandığını belirten uzmanlar sırt ağrısının en yaygın semptomlardan biri olduğunu söylerken, “Son dönemde Omicron’dan iyileşenlerin geçmeyen sırt ağrısı şikayetinde bulunduğu görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Daily Star’a konuşan Dr. Ann Mary, “Sırt ağrısı virüs kaynaklı hastalıklarda yaygın olur. Fakat Omicron varyantına yakalanan hastalarda sırt ağrısı daha çok görülüyor, koku ve tat kaybı ise daha az görülüyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.