enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Başbakan Rishi Sunak’tan ilk açıklama: Derin ekonomik kriz içerisindeyiz

İngiltere’de 57. başbakan Hint asıllı Rishi Sunak oldu. Sunak, bugün Kral’a giderek yeni hükümeti kurma görevini resmen aldı. Bunun ardından yeni …

Başbakan Rishi Sunak’tan ilk açıklama: Derin ekonomik kriz içerisindeyiz
25.10.2022
56
A+
A-

İngiltere’de 57. başbakan Hint asıllı Rishi Sunak oldu. Sunak, bugün Kral’a giderek yeni hükümeti kurma görevini resmen aldı. Bunun ardından yeni başbakan ilk açıklamalarını yaptı.

”DERİN EKONOMİK KRİZ İÇERİSİNDEYİZ”

Konuşmasına kendisinden önceki son iki başbakan Boris Johnson ve Liz Truss’a teşekkür ederek başlayan Sunak, İngiltere’nin derin bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu ama bunu çözebileceğine inandığını söyledi.

”TRUSS HATALAR YAPTI”

“Truss, ülkesinin büyümesini isteyerek yanlış bir şey yapmadı. Bu onurlu bir hedefti ve onun bitap düşene kadar değişimi getirmeye çalışmasına hayranım. Fakat bazı hatalar yapıldı ve herkes hata yapabilir. Ve ben partimin lideri olmak için seçildim ve sizin başbakanınız olmak için. Amacım bunları düzeltmek” dedi.

”GÜVENİNİZİ KAZANACAĞIM”

Sunak, önceliğinin ekonomik istikrarın ve piyasalarda güveninin tesisini olduğunu vurgularken, zor ekonomik kararların merhametle alınacağının altını çizdi. Sunak, “Güven, kazanılır. Ben de sizin güveninizi kazanacağım” dedi.

PARTİSİNE BİRLİK ÇAĞRISI YAPTI

Maliye Bakanı olduğu dönemde Covid salgını sırasında toplumu ve iş dünyasını korumak için her şeyi yaptığını kaydeden Sunak, partisine de birlik çağrısı yaptı. İngiltere’nin yeni başbakanı konuşmasını, “Birlikte inanılmaz şeyler başarabiliriz” diyerek tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.