enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Açık
25°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son Dakika! Rusya’dan Biden’ın “Gelecek ay Ukrayna’yı işgal edebilirler” sözlerine yanıt: Savaş olmayacak

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon …

Son Dakika! Rusya’dan Biden’ın “Gelecek ay Ukrayna’yı işgal edebilirler” sözlerine yanıt: Savaş olmayacak
28.01.2022
176
A+
A-

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde ” Rusya‘nın Ukrayna’yı gelecek ay işgal edebileceğine dair açık bir ihtimal var” ifadesini kullandığını aktardı. Horne, “Başkan bunu açıktan söyledi, biz de aylardır bu konuda uyarılarda bulunuyoruz.” ifadesini kullandı.

“SAVAŞ ÇANLARI ÇALIYOR” YORUMLARINA NEDEN OLDU

Beyaz Saray’dan yapılan açıklama “Savaş çanları çalıyor” yorumlarına neden olmuşken Rusya kanadından ABD Başkanı Biden’ın iddiasına ilişkin dikkat çeken bir yanıt geldi.

“BİZ SAVAŞ İSTEMİYORUZ”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile savaş ihtimallerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Eğer bu Rusya’ya bağlı ise savaş olmayacak ancak çıkarlarımızın görmezden gelinmesine izin vermeyiz” ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov.

“HALKLARIMIZ ARASINDA BİR SAVAŞ FİKRİNİ BİLE KABUL EDİLEMEZ BULUYORUZ”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Daire Başkan Yardımcısı Alexey Zaitsev.

“UKRAYNA MAKAMLARINI BAĞIMSIZ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Zaitsev, Ukrayna’yı bağımsız olmaya, kendi kararlarını ve çıkarlarını düşünmeye davet ettiklerini belirterek, “Ukrayna makamlarını bağımsız olmaya, kendi ülkelerinin ve halkının çıkarlarını düşünmeye, Donetsk ve Lugansk ile doğrudan diyalog içinde mevcut çatışmaya sürdürülebilir bir siyasi çözüm bulmaya çağırıyoruz. NATO ülkelerinin doğu Ukrayna’daki çatışmayı körüklemeye son vermelerini ve bu ülkenin içişlerine karışmaktan kaçınmalarını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Joe Biden, Moskova, Ukrayna, Rusya, ABD, Dünya, Güncel, Haber

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.