enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2656
EURO
37,6433
ALTIN
2.919,45
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C

Türkiye’nin Tayfun füzesi, Yunanistan’da paniğe sebep oldu

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın “Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi” kapsamında, Türkiye dün yerel saatle 07.00 sularında Rize’den bir …

Türkiye’nin Tayfun füzesi, Yunanistan’da paniğe sebep oldu
19.10.2022
103
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın “Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi” kapsamında, Türkiye dün yerel saatle 07.00 sularında Rize’den bir balistik füze denemesi yaptı. Füze, 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarı ile vururken, haberler Yunanistan’da paniğe neden oldu.

Yunanistan’da hükümet sözcüsü Yannis Oikonomou, Türkiye’nin balistik füze fırlatmasıyla ilgili olarak, “Bu hareket Erdoğan’ın sözlü planlarının ve propagandasının bir parçasıdır. Açıkçası Türkiye’nin Prag’dan sonra çelişkili bir tavrı olduğunu söylemek yalan olmaz. Bir yandan iletişim kanallarının her iki ülkenin de yararına olduğunu anlayan Savunma Bakanı Akar olumlu mesajlar gönderiyor. Türkiye’nin bu kışkırtıcı söyleminin hiçbir yere varmayacağını kendisi de anlamış görünüyordu. Her halükarda yapmamız gereken bir şey var: Türkiye’ye yönelik temel stratejimizden sapmamak. Yunan dış politikası tarih dışı ve var olmayan iddiaları tamamen yıktı. Türkiye’ye aynı tondan yanıt vermekten hep geri durduk. Ancak diyaloğun bazı temel önkoşulları vardır. Uluslararası hukuka saygı duyarsınız, komşunuzun ulusal egemenliğine ve egemenlik haklarına saygı duyarsınız, tehditlerden kaçınırsınız. Bunca zamandır Türkiye’nin stratejisinin kesinlikle çıkmaza girdiğini herkes biliyor. Mitler ve yalanlar üreterek oldubitti yaratmaya çalışıyorlar. Yunan diplomasisi buna izin vermedi ve vermesi de mümkün değil” dedi.

YUNAN BASININDA DA PANİK VAR

Ta Nea gazetesi, Türkiye’nin balistik füze Tayfun’u denemesini manşetten duyururken, Türk analistlerin Tayfun’la ilgili yorumlarına yer verdi. “Türkiye tehdidi nasıl yükseltiyor?” sorusunu soran Ta Nea haberinde şu ifadeye yer verdi: “Füzenin kat ettiği mesafe İzmir ile Atina arasındaki mesafenin iki katı.”

Kathimerini gazetesi, Türk yetkililerin projeyle ilgili herhangi bir bilgiyi açıklamayı reddettiğinin altını çizdi ve projenin büyük bir gizlilikle yürütüldüğünü kaydetti.

Skai televizyonu, füze denemesini “Güç gösterisi” başlığı ile okurlarına sundu.

Eleftherostypos füze denemsi için, “Tüm komşu devletlerin askeri çevrelerinde derin endişeye neden oldu” yorumunda bulundu. Eleftherostypos da Tayfun projesinin büyük bir gizlilik ile ilerlediğinin altını çizdi.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.