enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C

Uganda’da İletişim Kanunu onaylandı… İnternette ‘yanlış ve kötü niyetli’ paylaşıma 10 yıl hapis

BBC News’in aktardığı habere göre, nefret söylemi içeren, yanlış ve kötü niyetli olan bilgileri paylaşma ve göndermeyi suç sayan yasa …

Uganda’da İletişim Kanunu onaylandı… İnternette ‘yanlış ve kötü niyetli’ paylaşıma 10 yıl hapis
18.10.2022
86
A+
A-

BBC News’in aktardığı habere göre, nefret söylemi içeren, yanlış ve kötü niyetli olan bilgileri paylaşma ve göndermeyi suç sayan yasa parlamentodan Eylül’de geçmişti.

Yasa aynı zamanda bilgisayar aracılığıyla “başka biriyle alay etme, aşağılama, küçük düşürmeyi” de yasaklıyor, kişi bilgilerinin izinsiz paylaşılması da suç olarak görülüyor.

YASAYI ÇİĞNEYENLERE 10 YILA KADAR HAPİS

Yasaya aykırı davrananlar hakkında 10 yıla kadar hapis ya da yüksek miktarlarda para cezası istenebilecek.

Hatırlanacağı gibi 1986’dan bu yana devlet başkanı olan 78 yaşındaki Museveni, son zamanlarda, sosyal medyada muhalif paylaşımları eleştiren konuşmalar yapıyordu.

Reuters’ın haberine göre, Allan Bariyo adlı bir bilişim hukukçusu bu yasanın elektronik ortamda bilgiye erişme hakkı ve ifade özgürlüğü için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Yine Reuters’ın ulaştığı dijital haklar baskı grubu Unwanted Witness, bu yasanın yoruma açık hükümler içerdiğini savundu.

Uganda’da daha önce de muhalif politikacıları ve hükümeti eleştirenleri durdurmaya yönelik suç düzenlemeleri yapılmıştı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.