enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

İsveç’in yeni başbakanı belli oldu! Dikkati çeken Türkiye sözü

İsveç’te parlamento, Ilımlı Muhafazakar Parti’nin lideri Ulf Kristersson’u yeni başbakan olarak seçti. Bugün İsveç Parlamentosu, Ilımlı …

İsveç’in yeni başbakanı belli oldu! Dikkati çeken Türkiye sözü
17.10.2022
85
A+
A-

İsveç’te parlamento, Ilımlı Muhafazakar Parti’nin lideri Ulf Kristersson’u yeni başbakan olarak seçti.

Bugün İsveç Parlamentosu, Ilımlı Muhafazakar Parti’nin lideri Ulf Kristersson’un başbakanlığı için güven oylamasına gitti. 176’ya evete karşı 173 hayır ile İsveç’in yeni başbakanı Ulf Kristersson oldu.

Ulf Kristersson, oylaması sonrası kendisini destekleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

İSVEÇ’TE 3’LÜ KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULMUŞ OLDU

İsveç’te 11 Eylül’de yapılan seçimlerden 36 gün sonra sağ koalisyon hükümeti kuruldu.

Ilımlı Muhafazakar Parti (M), Liberal Parti (L) ve Hristiyan Demokrat Partisi (KD) ile üçlü koalisyon hükümeti parlamentoda güvenoyu aldı.

Aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) de hükümete dışarıdan destek verdiğini açıkladı.

Ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (S), Yeşiller ve Çevre Partisi (MP), Sol Parti (V) ve Merkez Partisi (C) güven oylamasında hükümete destek vermedi.

TÜRKİYE İLE YAPILAN ANLAŞMAYA BAĞLILIĞINI İFADE ETMİŞTİ

İsveç’in yeni hükümeti, ülkesinin NATO’ya katılım sürecini başlatması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uymayı planladıklarını açıkladı.

İsveç’te muhafazakar Ilımlı Parti lideri ve başbakan olması beklenen Ulf Kristersson “Anlaşmaya bağlı kalacağız ve şartları yerine getireceğiz. Bu sürecin iyi sonuçlanacağını düşünüyorum” dedi.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.