enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Özel okuldan öğretmene çirkin mesaj: Çocuklar var, türbanlı istemiyoruz

İstanbul’da özel bir eğitim kurumu, öğretmenlik için görüşme yapacağı kişiden “türbanlı olmamasını” istedi. Konuşmaya muhatap olan Zeynep Kübra …

Özel okuldan öğretmene çirkin mesaj: Çocuklar var, türbanlı istemiyoruz
14.10.2022
90
A+
A-

İstanbul’da özel bir eğitim kurumu, öğretmenlik için görüşme yapacağı kişiden “türbanlı olmamasını” istedi. Konuşmaya muhatap olan Zeynep Kübra Kılıç, WhatsApp yazışmalarının ekran görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak, “Hakkımızı nereden helal ediyorduk? Bugün yaşadığım bir olay” ifadesini kullandı. 

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından kurum, Zeynep Kübra Kılıç’tan paylaşımını silmesini istedi. Kılıç ise, kurum tarafından kendisine özür dilendiğini, konuştuğu kişinin hatayla böyle bir şey yaptığını söylediğini aktararak, “Doğru mu söylüyorlar bilemem ya da dava edip süreçle uğraşamam. Twitter birbirimizin başının üstünde salladığımız kılıç olsun istemem. Bu yüzden onların cevaplarını da paylaşıyorum ama istedikleri gibi twiti de silmeyeceğim” mesajını paylaştı.  

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARININ GÖLGESİNDE YAŞANDI

Başörtüsüne yasal güvence üzerine başlayan tartışmaların yaşandığı şu günlerde böyle bir olayın yaşanması da dikkati çekti. 

Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü için Meclis’e kanun teklifi sunacaklarını açıklamış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise tepki göstermişti. Türkiye’de başörtüsü sorunu olmadığını vurgulayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na çağrı yaparak, “Samimiysen Anayasal zeminde düzenleme yapalım” demişti. CHP, Erdoğan’ın Anayasa üzerinden değişiklik teklifini reddetti. 

 

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.