enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kültür ve sanatın iç içe geçtiği Sur Kültür Yolu Festivali’ne Diyarbakırlılar akın etti!

Diyarbakır’da düzenlenen “Sur Kültür Yolu Festivali”, binlerce katılımcıyı kültür ve sanat etkinliğiyle bir araya getirdi. Türkiye …

Kültür ve sanatın iç içe geçtiği Sur Kültür Yolu Festivali’ne Diyarbakırlılar akın etti!
11.10.2022
81
A+
A-

Diyarbakır’da düzenlenen “Sur Kültür Yolu Festivali”, binlerce katılımcıyı kültür ve sanat etkinliğiyle bir araya getirdi.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Diyarbakır’da gerçekleştirilen ‘Sur Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde düzenlenen etkinliklere Diyarbakırlılar adeta akın etti. Kurşunlu Cami Meydanı Sahnesi’nde gerçekleşen etkinliklere 5 bin kişi, yine aynı alanda başka bir noktada düzenlenen çocuk etkinlik alanında gerçekleşen aktivitelere ise yaklaşık 15 bin kişi yoğun ilgi gösterdi.

Sur Kültür Yolu Festivali

Sanat severlerden büyük beğeni toplayan etkinliklerle en göze çarpan detay ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası‘nın 13 yıl aradan sonra yeniden Diyarbakır’da sahne alması oldu. Rengarenk bir repertuvarla katılımcılara müzikal şölen yaşatan konserde şef Cem’i Can Deliorman yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’a eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası

OĞUZHAN KOÇ KONSERİNİ 50 BİN KİŞİ İZLEDİ

Festivalin ikinci gününde Dağ Kapı Meydanı’nda sahne alan Oğuzhan Koç ise büyük bir ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 50 bin kişiye coşku dolu anlar yaşatan Oğuzhan Koç, birbirinden hit parçalarını Diyarbakırlılar için seslendirdi. 

Diyarbakır Oğuzhan Koç konseri

HERİTAGE TALKS İLE DİYARBAKIR’IN TARİHİNE IŞIK TUTULUYOR

Heritage Talks etkinlikleri “Diyarbakır Miras Sohbetleri” programıyla Diyarbakır’ın zengin kültür ve tarihini gözler önüne serdi. Diyarbakır’ın bölge kültürü ve kültürel mirasına yönelik konuşmalarla dikkat çeken programda ünlü resim sanatçısı İsmail Acar ve Orhan Miroğlu konuşmacı olarak katılım sağladı. 16 Ekim’e kadar sürecek olan etkinliklerde müzik, tiyatro, resim, edebiyat ve birçok sanat dalından isimler konuk olmaya devam edecek. 

MEZOPOTAMYA LEZZETLERİ DİYARBAKIRLILARIN BEĞENİSİNE SUNULDU

Hasan Paşa Hanı’nda gerçekleştirilen Gastro Diyarbakır Buluşmaları’nda ise Tarihi Diyarbakır lezzetleri sunuldu. Yenikapı Caddesi’nde düzenlenen Mezopotamya Lezzetleri Diyarbakır Mutfağı etkinliğiyle ünlü şefler bilinmeyen tarifleri ilk kez paylaştı. 

Gastro Diyarbakır Buluşmaları
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.