enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2282
EURO
34,8033
ALTIN
2.420,54
BIST
10.257,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
SON DAKİKA
17:50 Bingöl’de jeotermal enerji potansiyeli görüşüldü
17:25 Ekrem İmamoğlu: Biz, Sizlerin Şehri Emanet Ettiği İnsanlarız; Emanete İhanet Edilmez
17:23 Ghost of Tsushima: Director’s Cut’ı DLSS 3 ve Reflex ile deneyimleyin!
17:20 Cavit Çağlar’dan Başkan Şadi Özdemir’e ziyaret
16:36 Osmangazi’de metruk bina mesaisi    
16:20 Başkan Zeyrek: “Hata yapan bensem, benim de yanlışlarımı yazın”
16:08 Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı
16:07 İmamoğlu’ndan Güzel’e tebrik ziyareti
16:06 Tank avcısı OMTAS Kara Kuvvetleri’nin envanterinde
16:01 “Fide Bizden Ürün Sizden” kampanyasına yoğun ilgi
16:00 Torbalı’da öğrenciler ve emekliler başta olmak üzere vatandaşların hem lezzetli hem de hijyenik yemeklere uygun fiyata ulaşabilmesi için Kent Lokantası projesi hayata geçiriliyor
15:58 Başkan İbrahim Sandıkçı: “Samsun’un en büyük engelsiz parkını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk”
15:57 Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’e tebrik ziyaretinde bulundu
15:55 Senenin en büyük teknoloji etkinliği “Microsoft BuildAI: Yapay Zeka Günü”nde yazılımcılar ve teknoloji dünyasının liderleri buluştu
15:37 Fen İşleri ekiplerinden hummalı çalışma
15:36 Bakan Koca: Onaylı randevu dönemi hizmeti kolaylaştıracak
15:20 İzmit Belediyesi Meclis üyesi Erdem Arcan’dan yerinde inceleme
14:52 Kocasinan, ihalelerde 50 milyon 905 bin türk lirası gelir elde etti
14:51 Son 1 haftada 108 terörist etkisiz
14:50 Doğal afetler 45 milyar dolar ekonomik kayba yol açtı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Almanya Başbakanı Merkel, 2022 Nansen Mülteci Ödülünü aldı

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen ödül töreninde, Merkel, 2015 ve 2016’daki mülteci krizinde Almanya’nın kapılarını 1,2 milyon Suriyeli …

Eski Almanya Başbakanı Merkel, 2022 Nansen Mülteci Ödülünü aldı
11.10.2022
133
A+
A-

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen ödül töreninde, Merkel, 2015 ve 2016’daki mülteci krizinde Almanya’nın kapılarını 1,2 milyon Suriyeli mülteciye açtığı için 2022 Nansen Mülteci Ödülü’ne layık görüldü.

Ödülünü BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi’nin elinden alan Merkel, yaptığı konuşmada, Almanya’nın imzalayan ülkeler arasında bulunduğu 1951 Mülteciler Sözleşmesinde insan onurunu korumanın önemine dikkat çekildiğini belirtti.

Merkel, mülteci krizinin patlak verdiği yıllarda bazı siyasetçiler gibi Almanya’nın sadece Almanlara ait olması gerektiğini düşünmediğini dile getirerek, “Önemli olan ileride özgüven sahibi, özgür ve her insana açık bir ülke inşa edebilmektir. Elimizden gelenin en iyisini yaparsak bunu başarabiliriz.” dedi.

Kendisine bahşedilen onurun aynı zamanda Alman halkının onuru olduğunu vurgulayan Merkel, ülkeye gelen mültecilere yardım sağlayan tüm görevliler ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

TÜRKİYE, ALMANYA’DAN DAHA BÜYÜK YÜK ÜSTLENDİ

Merkel, Türkiye’nin bu süreçte Almanya’dan daha büyük yük üstlendiğinin altını çizerek, “Çok sayıda mülteci, anavatanlarından çok uzağa gitmek istemedi. Bu yüzden Türkiye, Orta Doğu’dan 3,8 milyon mülteciyi ağırladı” şeklinde konuştu.

Mülteci haklarına saygı duyulması ve mültecilerin geri döndürülmemesi gerektiğini belirten Merkel, “Mültecilerin ülkelerine güvenli bir şekilde geri dönebilmeleri için sürdürülebilir çözümler bulunmalıdır” ifadelerini kullandı. Angela Merkel’in yanı sıra Nansen Bölgesel Mülteci Ödülleri de sahiplerini buldu.

Afrika ödülü Moritanya’da 100’ün üzerinde orman yangınını söndüren mülteci Mbera Fire Brigade’e, Amerika kıtası ödülü Kosta Rika’da 50 yıldan fazla mültecilere hizmet veren Vincenta Gonzalez’e, Asya Pasifik ödülü Myanmar’da çok sayıda yerinden edilen sivile yardımda bulunan Meikswe Myanmar kuruluşuna, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ödülü ise Irak’ta DEAŞ’ın baskılarından kaçan kadınlara tıbbi yardım sağlayan Dr. Nagham Hasan’a takdim edildi.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.