enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2288
EURO
37,6081
ALTIN
2.919,41
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Hollanda’da kadınlara ücretsiz hijyen yardımı

Hollanda’da kadınlara ücretsiz hijyen ürünleri dağıtıldı. BBC News’in aktardığı habere göre hijyenik pedlerden tampona ve adet kabına kadar çok …

Hollanda’da kadınlara ücretsiz hijyen yardımı
09.10.2022
79
A+
A-

Hollanda’da kadınlara ücretsiz hijyen ürünleri dağıtıldı.

BBC News’in aktardığı habere göre hijyenik pedlerden tampona ve adet kabına kadar çok sayıda ürünü ihtiyaç sahibi kadınlara ulaştıran vakıf, ülke genelinde yaklaşık 60 bin kadının bu hizmetten yararlanacağını belirtiyor.

Geçen yıl aynı dönemde ücretsiz hijyen ürünleri dağıtmak için yaklaşık 200 yardım noktası kuran vakıf, yoğun talep üzerine, bu noktaların sayısını beş kat arttırdı. Vakıf, bu hafta Utrecht kentinde bininci yardım noktasını açtı.

Vakıf sözcüsü, kamu yayıncısı NOS’a, adet ürünlerine ulaşamamanın kadınların hayatını ciddi biçimde etkilediğini belirterek “Örneğin bu nedenle bazen okula gidemiyorlar ve bu çok endişe verici” dedi.

Ücretsiz adet ürünlerine yönelik talebin muazzam bir şekilde arttığını vurgulayan sözcü, özellikle okullardan bu konuda yoğun istek geldiğini söyledi.

Vakfa göre, yüksek enflasyon ve hızla artan enerji fiyatları, orta gelir gruplarının alım gücünü ciddi anlamda etkiliyor. Bu da ücretsiz adet ürünlerine olan talebi arttırıyor.

Vakfın yanı sıra, Hollanda’da son yıllarda çok sayıda belediye de, sınırları içindeki kadınlara icretsiz adet ürünleri yadımında bulunuyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.