enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Porsche, Avrupa’nın en değerlisi oldu

Alman otomobil üreticisi Porsche, Avrupa’nın en değerli otomobil üreticisi oldu. Geçtiğimiz ayın başlarında Alman Menkul Kıymetler Borsa’sında …

Porsche, Avrupa’nın en değerlisi oldu
09.10.2022
97
A+
A-

Alman otomobil üreticisi Porsche, Avrupa’nın en değerli otomobil üreticisi oldu.

Geçtiğimiz ayın başlarında Alman Menkul Kıymetler Borsa’sında halka arzını başlatan Alman otomobil üreticisi Porsche’un hisseleri perşembe günü büyük yükseliş kaydederek rakiplerini geride bıraktı.

Porsche’nin hisseleri 93 euroya kadar yükseldi. Bu durum, şirketin 85 milyar euroluk bir değerlemeye ulaşmasını sağladı. Bu sayede Porsche, 77.8 milyar euroluk bir değerlemeye sahip olan ana markası Volkswagen’i geçmeyi başardı.

Şu anda Avrupa otomobil pazarında Porsche ve Volkswagen’in ardından Mercedes-Benz, 57.2 milyar euroluk değerleme ile kıtanın en büyük 3. otomobil üreticisi konumunda bulunuyor. Bu üreticileri BMW ve Stellantis, sırasıyla 47.5 milyar euro ve 39.7 milyar euro ile takip ediyor.

Porsche, ilk kez borsaya girdiği gün 75 milyar euroluk bir değerleme ve 82.50 euroluk hisse senedi fiyatıyla günü kapatmıştı. Ardından hafta başında şirketin hisse fiyatı 81 euroya düşse de Perşembe günü 93 euroya kadar yükseldi.

Porsche, bu halka arz ile birlikte toplamda 19.5 milyar euro toplamayı başardı.

Bu paranın bir kısmı Volkswagen’e giderken bir kısmı şirkette kaldı.

Şirket aslında halka açılan ilk spor otomobil üreticilerinden değil. 2015 yılında İtalyan otomobil üreticisi Ferrari de halka açılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.