enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2024
EURO
38,0918
ALTIN
2.907,29
BIST
9.674,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Çok Bulutlu
28°C

Ukrayna, Rusya’ya muhbirlik yapanların peşine düştü

Ukrayna kenti ele geçirdikten sonra Ruslara yardım eden Ukraynalıların peşine düştü. Kiev, bin 309 şüpheli hakkında soruşturma ve 450 iş birlikçi …

Ukrayna, Rusya’ya muhbirlik yapanların peşine düştü
06.10.2022
137
A+
A-

Ukrayna kenti ele geçirdikten sonra Ruslara yardım eden Ukraynalıların peşine düştü. Kiev, bin 309 şüpheli hakkında soruşturma ve 450 iş birlikçi hakkında kovuşturma başlattığını duyurdu.

Yerel halkın belirttiğine göre Ruslar, Ukrayna’nın doğusundaki Balakliya kasabasınıi ele geçirdiğinde merkez polis karakolunu bir vahşet üssü haline getirdi. 

Kent, Rus işgali altında geçirdiği altı ay boyunca, çok sayıda yerel sakin bodrum katındaki aşırı kalabalık hücrelere kilitlendi. Hayatta kalanlar ise dövüldüklerini, kendilerine  elektrik verildiğini ve sahte infazlara katlanmak zorunda bırakıldıkları bir işkence odasına sürüklendiklerini öne sürdü. 

Ukrayna’nın doğusundaki Harkiv oblastında yer alan Izyum kentinin bir kasabası olan Balakliya geçen ay Rus güçlerden geri alındı. Ukrayna’nı karşı saldırısı sırasında kasabanın geçen ay yeniden ele geçirilmesinden sonra elde edilen belgelere göre, sorgulamalar Rusya Federal Güvenlik Servisi yetkilileri tarafından yürütüldü.

RUSYA SAVAŞ SUÇLARI İŞLEDİĞİNİ İNKAR ETTİ

30 bin nüfuslu bir demiryolu kenti olan Balakliya gibi kurtarılmış bölgelerde ortaya çıkan  toplu mezarlar, işkence ve savaş suçları uluslararası toplum tarafından kınanırken, Rusya savaşta sivilleri hedef aldığını sürekli inkar etti. 

Ancak, ele geçirilen belgelerde bazı Ukraynalıların Vladimir Putin’e ve Ukrayna’nın topraklarının çalınmasına yardım ettiği ortaya çıktı ve bu kişiler vatan haini olarak ilan edildi. Ukrayna şimdiden bin 309 şüpheli hain hakkında soruşturma ve 450 kişi hakkında kovuşturma başlattı. 

ŞİMDİYE KADAR 29 CİNAYET İŞLENDİ

Ancak, kendi milletlerine ve komşularına ihanet etmekle suçlanan işbirlikçilerin yargılanması hukuki yollarla gerçekleşmiyor. Bu hainlerden bazıları, direniş savaşçıları tarafından takip ediliyor ve katlediliyor. Kiev hükümetinden bir kaynak tarafından, bu tür 29 intikam cinayeti ve 13 suikast girişiminin bulunduğunu iddia etti.

KAYNAK: NTV
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.