enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2530
EURO
37,6490
ALTIN
2.926,30
BIST
9.139,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C

Avrupa’daki enerji krizi iki ülkeyi harekete geçirdi: 9 yıl aradan sonra ilk kez

İspanya ve Almanya hükümetleri iki ülkenin başbakanlarının başkanlığında İspanya’nın kuzeyindeki Coruna kentinde bir araya gelerek, Avrupa’daki …

Avrupa’daki enerji krizi iki ülkeyi harekete geçirdi: 9 yıl aradan sonra ilk kez
05.10.2022
96
A+
A-

İspanya ve Almanya hükümetleri iki ülkenin başbakanlarının başkanlığında İspanya’nın kuzeyindeki Coruna kentinde bir araya gelerek, Avrupa’daki enerji sorununu konuşacak. İki ülkenin 9 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleştireceği hükümetler arası zirveye, İspanya’dan Başbakan Pedro Sanchez ile 8 bakan, Almanya’dan Başbakan Olaf Scholz ile 7 bakan katılacak.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın yarattığı Avrupa’daki enerji sorununun öncelikli olacağı zirvede ayrıca güvenlik, savunma, ekonomik iş birliği konularının görüşüleceği, yüksek öğrenim ve çalışma konularında ikili anlaşmalar yapılacağı bildirildi.

İspanya Başbakanı Sanchez, ağustos ayında Almanya hükümetinin olağanüstü Bakanlar Kurulu toplantısına davetli olarak katılmış ve mevkidaşı Scholz ile enerji kriziyle ilgili ikili görüşmeler yapmıştı.

Cezayir’den gelen gazı İspanya ve Fransa aracılığıyla Orta Avrupa’ya ulaştırmayı hedefleyen, MidCat olarak bilinen ve şu anda rafa kaldırılmış durumda olan gaz hattı projesini tekrardan hayata geçirmek isteyen İspanya ve Almanya, yenilenebilir hidrojenin taşınmasını hedefleyen bu projeyi yeniden aktif duruma getirmek istiyor.

Diğer yandan AB ülkeleri içinde tartışılan doğal gaza tavan fiyat uygulanması tartışmalarında iki ülkenin farklı görüşlerde olduğu biliniyor. İspanya tavan fiyat belirlenmesinin “gereklilik” olduğunu savunurken, Almanya ise gaz piyasasına müdahaleye sıcak bakmıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.