enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2082
EURO
37,9131
ALTIN
2.929,94
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Doç. Dr. Nedim Urhan ebediyete uğurlandı

Milli Nizam Partisi’nin kuruluşundan bu yana Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yanında yer alan ve sayısız gencin yetişmesinde büyük emekleri olan …

Doç. Dr. Nedim Urhan ebediyete uğurlandı
04.10.2022
125
A+
A-

Milli Nizam Partisi’nin kuruluşundan bu yana Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yanında yer alan ve sayısız gencin yetişmesinde büyük emekleri olan İlim Kültür ve Eğitim Vakfı (İKEV) Mütevelli Heyeti Başkanı ve Darul Erkam Derneği Onursal Başkanı Doç. Dr. Nedim Urhan Hocaefendi Hakk’ın rahmetine kavuştu.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Nedim Urhan’ın için bir süre öğretim üyeliği de yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tören düzenlendi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami’iinde ikindi vakti kılınan cenaze namazına Nedim Urhan’ın oğlu Osman Urhan, Damadı Prof. Dr. Yaşar Düzenli, ailesi, akrabaları, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir İle birlikte Urhan’ın sevenleri, öğrencileri ve yakınları katıldı. Urhan’ın damadı Prof. Dr. Yaşar Düzenli cenaze başında konuşma yaparken, oğlu Osman Turhan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya taziye dileklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

ALİ ERBAŞ: HER ABDESTİN ARDINDAN ONA DUA EDERİM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Nedim Urhan’ın vefatıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Her abdestin ardından Nedim Urhan hocamızı hatırlar ve ona dua ederim. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde hadis hocamızdı ve Peygamberimiz (s.a.s)’in abdest duaları hadisini ezberleterek sınavda sormuştu. Bir hoca için ne güzel bir miras. Mekanı cennet, makamı âlî olsun.” ifadelerini kullandı.

KABAKTEPE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe yaptığı paylaşımda “Yaptığı ilmi çalışmaların yanında, yetiştirdiği talebelerle ve mümtaz kişiliği ile hepimize örnek olan Nedim Urhan Hoca’ma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

DOÇ. DR. NEDİM URHAN KİMDİR?

Doç. Dr. Nedim Urhan 1935 Artvin doğumludur. ilk öğrenimini burada tamamlayan Nedim Urhan, İmam Hatip Okulunu okumak üzere uzun ve zahmetli bir yolculukla İstanbul’a gelerek ilk İmam Hatip talebesi oldu.

İmam Hatip Okulu ile Birlikte büyük üstadlardan Ali Haydar Efendi, Gönenli Mehmet Efendi, Ömer Nasuhi Bilmen ve İsmail Efendi gibi alimlerden Hafızlık, Fıkıh, Akaid, Hadis Aşere Takrip ve Arapça ilimleri aldı.

Akabinde Yüksek İslam Enstütüsünü tamamlayarak Türkiye’nin çeşitli illerinde İmam hatiplik ve öğretmenlik yaptı. Daha sonra uzun yıllar görev yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliğine atandı.  2002 yılında üniversiteden emekli oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.