enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
19:37 Düzce’de trafikte yarış kazayla sonuçlandı!
19:36 Bursa Gemlik’te TOKİ’deki üniversitelilere tahliye şoku!
19:22 TBMM’de kanun teklifi görüşmeleri sürecek
18:50 Fırat Kalkanı’nda 5 terörist etkisiz
18:36 İzmir’i dünyaya, dünyayı İzmir’e bağlamada havadan yeni hedef
17:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli sporcu ile güldüren diyalogu
15:50 Konut fiyatlarında yüzde 52 artış
15:42 Başkan Tugay Samsun’da Bandırma Vapuru’nu ziyaret etti
15:40 Başkan Tugay: “İzmir ve Samsun kadersel olarak bağlı iki şehir”
15:39 LÖSEV’in iyileşmiş gençleri, 19 Mayıs’ta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve saygılarını iletmek amacıyla Ulus’ta Atatürk Anıtı’na çelenk koydu
15:28 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıl dönümü, 19 Mayıs 2024 Pazar günü Malkara’da düzenlenen tören ve etkinlikler ile coşkuyla kutlandı
15:27 Başkan Özarslan Samsun’dan Gelen Türk Bayrağını ve Toprağı Teslim Aldı
15:20 878 milyon TL’lik SED ödemeleri tamamlandı
14:40 Çiğlili Bisikletseverler 19 Mayıs için Pedal Çevirdi
14:39 Dönem Sonu Toplantısını Yapan Konya Büyükşehir Çocuk Meclisi Üyeleri Beyşehir’de Kamp Yaptı
14:38 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Karaman’da da törenle kutlandı
14:36 Türkiye yüksek hızlı trenlerle taşındı
14:27 Tohum Takas Şenliği’ne “tasarruf tedbiri” iptali
14:26 İzmir’de 19 Mayıs coşkusu Cumhuriyet Meydanı rengarenk
14:25 Kartepe Dağ Deresi Islah Çalışmalarında Son Aşamaya Gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı

ANKARA (İGFA) – TBMM, 27’nci Dönem 6. Yasama Yılı açılış programı ile çalışmalarına resmen başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis …

Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı
01.10.2022
99
A+
A-

ANKARA (İGFA) – TBMM, 27’nci Dönem 6. Yasama Yılı açılış programı ile çalışmalarına resmen başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te yasama yılı açılış programında konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Sınırlarımızın içinde ve ötesinde istikbal mücadelesi vermeyi sürdürüyoruz. Meclisimizin seçim takvimine göre çalışmalara ara vermeden önce pek çok kritik düzenlemeyi geçireceğiz. Dünyanın ve bölgemizin tarihi günler yaşadığı bir dönemde seçimleri yapacağız. Dünyanın ve bölgemizin büyük değişimler yaşadığı süreçte ülkemizi bunun dışında tutamayız.

Yeni dönem meclisimizin Türkiye’nin hakkı olan yeni anayasayla buluşturarak darbe dönemlerinin son izini de sileceğine inanıyorum.

“HAİNLERİN SON ÇIRPINIŞLARI”

Teröristlerin giriştikleri tek tük eylem teşebbüsleri, bu hainlerin son çırpınışlarıdır. Güvenlik güçlerimizle teröristlerin her an ensesindeyiz.

Ülkemizi güçlendirmek, refahı artırmak için çabalarken küresel krizlerin ağır etkileriyle de mücadele ettik. İnsanların hayatına doğrudan dokunan ekonomi meselesi ayrı bir önemdedir. Ekonomi modelinde tercih değişikliğine durduk yere gitmedik. Maç sürerken oyunun kurallarını bizim aleyhimize değşitirmeye çalışmasalardı buna bir müddet daha gerek duymayabilirdik. Küresel gelişmelerin önümüze çıkardığı fırsatları değerlendirerek yönümüzü geleceğe çevirdik. Kendi özgün ekonomi modelimizi inşa ettik.

“ENFLASYONUN ALTINDA EZİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Kısa, orta ve uzun vadeli programlarımızı yeni ekonomi modeline göre güncelleyerek tutarlı bir yapı ortaya çıkardık. Türkiye ekonomi modelinin başarısında ve kabul görmesinde üretim ve istihdam gücünün çok büyük katkısı vardır. Ekonomi modelinin merkezinde insanımız vardır. Önceleri bizi şiddetle eleştiren çevrelerin bizimle aynı noktaya gelmelerini ibretle takip ediyoruz. Bizim farkımız pozisyonumuzu erken almış olmaktır. Yaşanan sıkıntıları asla görmezden gelmiyoruz. Ülkemizin döviz kurundaki dengesiz yükseliş ve enflasyondaki artıştan kaynaklı refah kaybını gayet iyi biliyoruz. Kur korumalı mevduatın da olduğu bir dizi önlemle paniğin önünü kesmiştik. Asgari ücreti, memur maaşlarını, emekli maaşlarını yılbaşında ciddi oranlarda artırdık. Temmuzdaki ilave düzenlemelerle artışı daha ileriye taşıdık. Yılbaşında ücrettlilerin durumunu kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeğiz.

“AİLE YAPIMIZI KORUMAKTA KARARLIYIZ”

Milletimizin yapı taşı olan aile kurumumuzu ifsada dönük kasıtlı saldırıların farkındayız. Bu sinsi faaliyetlere karşı, maddi ve manevi tüm boyutlarıyla aile yapımızı korumakta kararlıyız. Aile fıtratını güçlendirmeye yönelik attığımız adımları, önümüzdeki dönemde yeni unsurlarla destekleyeceğiz.

TOKİ eliyle 81 şehrimizin tamamına yayılan toplam 1 milyon 170 bin konut ürettik, 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Böylece bir deprem ülkesi olan ülkemizde, 12 milyon vatandaşımızı yeni ve güvenli konutlara kavuşturduk.

“TOGG’UN SERİ ÜRETİMİNE 29 EKİM’DE BAŞLIYORUZ”

Yerli elektrikli otomobilimiz TOGG’un Gemlik’teki fabrikasını 29 Ekim’de açıyor, seri üretimi başlatıyoruz. Milli Teknoloji Hamlemizi, gençlerimizin enerjisini ve birikimini en üst düzeyde ülkemizin hizmetine sunacak bir anlayışla hayata geçiriyoruz.

Satın alma gücü paritesine göre Türkiye 2021 yılında dünyanın en büyük 11. ekonomisi, Avrupa’nın ise 4. büyük ekonomisi haline geldi.

“SAVAŞI SONLANDIRMAK İÇİN ÇABALAMAYI TERCİH ETTİK”

Türk diplomasisi son asırların en başarılı dönemini yaşıyor. Ukrayna krizi ilk başladığında kimi çevrelerin yoğun baskılarına maruz kaldı. Biz politikalarımızı ülkemizin çıkarlarına göre belirledik. Her iki ülkeyle var olan yakın ilişkileri gözeterek ateşi harlamak yerine savaşı sonlandırmak için çabalamayı tercih ettik. Ülkemizin gayretleri neticesinde varılan tahıl koridoru mutabakatı, prestiji sarsılan BM’nin son yıllarda kaydettiği en büyük başarılardan biridir. Rusya ve Ukrayna arasındaki esir mübadelesindeki rolümüz nedeniyle takdirleri topladık.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.