enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2519
EURO
37,5991
ALTIN
2.926,71
BIST
9.168,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C

Üç ülkede elektrik kesintileri hayatı durma noktasına getirdi

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’da elektrik hatlarında yaşanan voltaj düşüklüğü nedeniyle kitlesel elektrik kesintileri yaşanıyor …

Üç ülkede elektrik kesintileri hayatı durma noktasına getirdi
25.01.2022
154
A+
A-

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’da elektrik hatlarında yaşanan voltaj düşüklüğü nedeniyle kitlesel elektrik kesintileri yaşanıyor.

Doğalgaz zammı nedeniyle yeni yıl başında şiddetli protestoların yaşandığı Kazakistan’da bu kez elektrik kesintileri başladı.

Kazakistan’da kış ortasında elektrik şebekelerinde oluşan arıza nedeniyle voltaj düşüklüğü yaşandı. Bunun üzerine Almatı şehri başta olmak üzere ülkenin güney illerinde elektrikler tamamen kesildi. Dünden beri kesik olan elektriklerin tekrar verilmesi için çalışma başlatıldığı duyurulurken ülkede banka, fabrika, alışveriş merkezleri ve birçok alanda üretimin durduğu açıklandı.

KIRGIZİSTAN VE ÖZBEKİSTAN DA ETKİLENDİ

Kazakistan’da başlayan elektrik kesintisinden aynı hat üzerinden elektrik alan Kırgızistan ve Özbekistan da etkilendi.

Kırgızistan’dan yapılan açıklamada, başkent Bişkek ve en büyük ikinci şehir olan Oş şehrinde elektriklerin kesildiği duyuruldu. Birçok şehirde de elektrikler kesilirken ülkede mobil telefon ve internet bağlantılarında da kesinti yaşandığı, aynı zamanda üretim ve hizmet sektöründe aksaklıklar olduğu öğrenildi.

Özbekistan Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde ülkenin birçok bölgesinde elektrik kesintileri başladığını duyurdu. Sorununun çözümü için çalışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın tek bir elektrik şebekesinden faydalandığı hatırlatıldı.

Hstanelerdeki jeneratörler sayesinde hastaların tedavilerine devam edilebildiği öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.