enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2590
EURO
37,6162
ALTIN
2.917,22
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
26°C
İstanbul
26°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

Son anket sonuçları açıklandı: 6’lı masada son durum ne? İhsan Aktaş anlattı

GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, 2023 seçimlerine doğru son anket sonuçlarını paylaşarak, dikkat çekici bir açıklamada bulundu …

Son anket sonuçları açıklandı: 6’lı masada son durum ne? İhsan Aktaş anlattı
28.09.2022
181
A+
A-

GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, 2023 seçimlerine doğru son anket sonuçlarını paylaşarak, dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Aktaş, “Siyasi atmosfer böyle devam ederse yaklaşık 2 ay sonra araştırmalardaki oy oranları seçimlerdeki oy oranlarına eşitlenecek” dedi. 

İŞTE CHP VE İYİ PARTİ’NİN OY ORANLARI

“4-5 ay önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı belirginleştikten sonra önce İYİ Parti bir suskunluk yaşadı. Bunun ardında bir meydan okumayla ortaya çıktı. Kendi cürümlerine bakıp 1. parti olmak istediler ama AK Parti’yi geçemeyeceklerini bildikleri için ortaya bir iddia ile geldiler. Ana muhalefet partisi olacak potansiyele sahip olduklarını belirttiler” açıklamasını yapan Aktaş, “Bir takım araştırma firmalarına sonuç açıklattırıp CHP’de rahatsızlık oluşturdular. CHP aslında bunlardan önce rahatsız oldular, fakat bu işi bu yöntemlerle kendileri de yaptıkları için duruldular. Bütün araştırma firmaları İYİ Parti yüzde 20, CHP yüzde 30 diyorlar ancak böyle bir şey yok. CHP yüzde 23’lerde İYİ Parti’de yüzde 12 civarında seyrediyor. Bunlar böyle bir anket savaşı yaptılar.” dedi. 

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: 2 AY SONRAKİ OYLAR KRİTİK

GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, katıldığı canlı yayında, “4 ay öncesine kadar toplumunu Millet İttifakı’ndan beklentisi vardı. Biraz oylarda kıpırdama vardı ancak oyların hepsi AK Parti’ye geri dönmeye başladı. Hem İYİ Parti’nin hem CHP’nin oy kayıpları var. AK Parti’nin oylarında yükseliş muhalefetin oylarında düşüş var. Siyasi atmosfer böyle devam ederse yaklaşık 2 ay sonra araştırmalardaki oy oranları seçimlerdeki oy oranlarına eşitlenecek. Aday belirlenmesinde 1 yıl diplomasi yapan bir grup yarın Türkiye’nin temel meselelerinde yönetirken aynı şeyi mi yapacaklar? İYİ Parti ve HDP arasındaki tartışmalar vatandaşta sorunları olan bir ülkede ‘bu zihniyet ülkeyi nasıl yönetir?’ kanaatine yönlendirdi. Bundan sonra daha çok hükümetin yaptıkları konuşulacak. Biz bunları araştırmalarda görmeye başladı” sözleriyle seçim sonucuna dair ipuçları paylaştı. 

“CHP, HDP’DEN VAZGEÇMEZ”

İhsan Aktaş, son olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

AREDA SURVEY’İN AĞUSTOS AYI ANKET SONUÇLARI

Areda Survey’in 23-27 Ağustos 2022’de 26 ilde toplam 2000 kişiyle yaptığı ankette “Bu Pazar bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna katılımcıların verdiği cevaplar şu şekildeydi:

 

KAYNAK: AHABER
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.