enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

NATO: Putin nükleer söylemini tekrarlarsa ciddiye almak zorunda kalacağız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’den bu tür nükleer retoriği tekrar tekrar görürsek, bunu ciddiye …

NATO: Putin nükleer söylemini tekrarlarsa ciddiye almak zorunda kalacağız
27.09.2022
98
A+
A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’den bu tür nükleer retoriği tekrar tekrar görürsek, bunu ciddiye almamız gerekecek. Bu nedenle, bunun Rusya için ciddi sonuçları olacağı ve nükleer savaşın asla yapılmaması gerektiği mesajını net bir şekilde iletiyoruz” dedi.

NATO’nun Ukrayna’daki savaşa ilişkin olarak iki görevi olduğunu belirten Stoltenberg, birinin Ukrayna’yı desteklemek, diğerinin çatışmanın tırmanmasını engellemek olduğunu ifade etti.

Stoltenberg, üye ülkelerin Ulusal Silahlanma Direktörleriyle bu sabah bir toplantı yaparak, Avrupa Birliği ile de iş birliği içerisinde savunma sanayide üretimi artırma, müttefiklerin stoklarını doldurma konularını ele aldığını anımsattı.

“SAVAŞIN TIRMANMASINI ENGELLEMELİYİZ”

Daha fazla üreterek Ukrayna’ya daha fazla yardım sağlanması gerektiğine işaret eden Stoltenberg, “İlk mesaj şu ki; Ukrayna’yı desteklemeye devam etmeliyiz. Diğer mesaj ise savaşın tırmanmasını engellemeliyiz” dedi.

Stoltenberg, Rusya’nın “sahte referandumlar, nükleer hile, silahlı güçlerin hareketlendirilmesi” hamleleriyle son günlerde çatışmayı tırmandırdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, şunları kaydetti:

KAYNAK: AA
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.