enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2044
EURO
35,0516
ALTIN
2.523,72
BIST
10.747,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

600 bin görüntü birleştirilerek en net Jüpiter görüntüsü oluşturuldu

Astrofotoğrafçı Andrew McCarthy, Güneş Sistemi’nin kaotik gezegeni Jüpiter’in gözalıcı bir görselini yayımladı. 17 Eylül’de paylaşılan fotoğraf …

600 bin görüntü birleştirilerek en net Jüpiter görüntüsü oluşturuldu
27.09.2022
131
A+
A-

Astrofotoğrafçı Andrew McCarthy, Güneş Sistemi’nin kaotik gezegeni Jüpiter’in gözalıcı bir görselini yayımladı. 17 Eylül’de paylaşılan fotoğraf, yaklaşık 600 bin görüntünün birleştirilmesiyle meydana getirildi.

Astrofotoğrafçı Andrew McCarthy, saniyede yaklaşık 80 görüntü çektiğini açıkladı. Bütün bunları yakalamak yaklaşık iki saat sürdü.

BBC’ye konuşan McCarthy, 11 inçlik bir teleskop ve genellikle derin gökyüzünü görüntülemek için kullandığı kameradan yararlandığını belirtti.

Takipçileri tarafından Cosmic Backround (Kozmik Arkaplan) olarak bilinen McCarthy, “Bu, gaz devinden elde ettiğim en keskin görüntülerden biri ve Jüpiter’in şimdiye kadar başardığım en net görüntüsünü sizinle paylaşmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Andrew McCarthy, “Jüpiter’i seyretmek hiç eskimiyor. Muhteşem bir gezegen… O gece şartlar çok iyiydi. Bu yüzden gezegeni normalden çok daha ayrıntılı gördüm. Çok heyecan vericiydi” diye konuştu. 

McCarthy, yakaladığı çarpıcı görüntüleri Instagram hesabında paylaşıyor.

KAYNAK: NTV
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.