enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,8325
EURO
35,2480
ALTIN
2.447,89
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Salı Açık
29°C
Çarşamba Açık
29°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

Aliyev’den Sağlık Bakanı Koca’ya teşekkür

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Azerbaycan temasları devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı …

Aliyev’den Sağlık Bakanı Koca’ya teşekkür
22.09.2022
118
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Azerbaycan temasları devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettiği, Aliyev’in de teşekkür ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a selamlarını iletmesini rica ettiği kaydedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan ve Türkiye cumhurbaşkanları arasındaki sarsılmaz birlik ve kardeşlik bağlarının tüm diğer kurumları gibi, sağlık bakanlıkları arasında işbirliği için de bir rehber niteliğinde olduğunu ve iki ülkenin bakanlıklarının bu bakımdan yakın işbirliği içinde olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in önderliğinde Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılmasının sevinçle karşılandığını söyleyen Bakan Koca, Azerbaycan şehitleri için Aliyev’e taziyelerini iletti ve gazilere şifalar diledi.

Şuşa Deklarasyonu’nun önemine vurgu yapan Koca, bu belgede yansıtılan hedefler doğrultusunda sağlık alanında ilişkileri geliştirmek ve derinleştirmek için çalıştıklarını belirtti. Türkiye’de sağlık alanında kazanılan deneyim ve bilgiyi Azerbaycanlı meslektaşlarıyla paylaşmanın kardeşlik görevi olduğunu ifade eden Bakan Koca, Aliyev’in desteğiyle Bakü’de düzenlenen Azerbaycan-Türkiye Sağlık İş Forumu’nun önemine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan’da gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatan Cumhurbaşkanı Aliyev, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin her alanda sürekli geliştiğine dikkat çekti. Aliyev, Şuşa Deklarasyonu’nun iki ülke arasındaki ilişkilerin resmi bir tezahürü olarak değerlendirdiğini ve bu deklarasyonun Azerbaycan ve Türkiye halkalarının iradesini ve iki devletin çıkarlarını yansıttığını söyledi.

Aliyev, Azerbaycanlı gazilere Türk doktorlarının savaş sırasında ve sonrasında gösterdiği muamele için Koca’ya teşekkür etti. Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde işbirliğine dikkat çeken Aliyev, sağlık alanındaki ilişkilerin bu açıdan övgüye değer olduğunu ve bu açıdan Azerbaycan-Türkiye Sağlık İş Forumu’nun önemine değindi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.