enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1918
EURO
37,8943
ALTIN
2.928,05
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Rus güçleri, Herson Bölgesi’nde terör saldırısını önledi’

Sputnik’e konuşan güvenlik birimlerinden bir kaynak, Ukrayna ordusunun Rus askerlerine ateş açtığı Herson Bölgesi’nin Golopristanskiy …

‘Rus güçleri, Herson Bölgesi’nde terör saldırısını önledi’
21.09.2022
88
A+
A-

Sputnik’e konuşan güvenlik birimlerinden bir kaynak, Ukrayna ordusunun Rus askerlerine ateş açtığı Herson Bölgesi’nin Golopristanskiy yerleşimindeki adreslerde yapılan inceleme sırasında el yapımı patlayıcılar tespit edildiğini ve infilak ettirilerek etkisiz hale getirildiğini anlattı.

Kaynak, iki evde patlayıcıların infilak ettirildiği anların görüntülerini ve gözcüler arasında yapılan ve Rus askeri konvoyların vurulması için bilgi ilettiklerini doğrulayan yazışmaların çıktılarını da paylaştı.

‘Melitopol’de terörle mücadele tatbikatı başladı’

Rusya’ya katılım referandumu yapılacağının açıklandığı bir diğer bölge olan Zaporojye Bölgesi’ndeki askeri-sivil idarenin ana konsey üyesi Vladimir Rogov, Melitopol kentinde terörle mücadele tatbikatının başladığını açıkladı.

Tatbikatta kolluk kuvvetlerinin eylemlerinin pekiştirilmesine ve koordinasyonuna yönelik çalışmalar yapılacağını belirten Rogov, tatbikatın amacının kolluk kuvvetlerinin etkileşimi kapsamında toplumsal güvenliğin sağlanması olduğunu kaydetti.

‘Zaporojye kenti Rus ordusunun gelmesini bekliyor’

Rogov, Zaporojye Bölgesi’nin merkezi olan ve Ukrayna tarafının kontrolünde bulunan Zaporojye kentinde halkın büyük bölümünün Rus ordusunun gelmesini beklediğini ve bölgenin Rusya’ya dahil olmasını desteklediğini söyledi.

Bugün itibarıyla Zaporojye Bölgesi’nin yüzde 70’i Rus güçlerinin kontrolünde. Zaporojye kenti de dahil bölgenin yüzde 30’lık kısmı ise Ukrayna güçleri tarafından kontrol ediliyor.

‘Herson Bölgesi, kendi idari sınırları dahilinde Rusya’ya katılacak’

Herson Bölgesi’ndeki askeri-sivil idarenin başkan yardımcısı Kirill Stremousov, bölgede 23-27 Eylül tarihlerinde yapılacağı açıklanan Rusya’ya katılım referandumundan sonra tüm bölgenin kendi idari sınırları dahilinde Rusya Federasyonu’nun bir parçası olacağını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.