enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2627
EURO
37,6204
ALTIN
2.918,44
BIST
9.133,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C

TRT ortak yapımı “Tay” filminin ilk gösterimi yapıldı

Hz. Muhammed’in hayatındaki en önemli olaylardan biri olan Hicret’i konu edinen 3D animasyon türündeki TRT ortak yapımı sinema filmi “Tay”ın ilk …

TRT ortak yapımı “Tay” filminin ilk gösterimi yapıldı
21.09.2022
178
A+
A-

Hz. Muhammed’in hayatındaki en önemli olaylardan biri olan Hicret’i konu edinen 3D animasyon türündeki TRT ortak yapımı sinema filmi “Tay”ın ilk gösterimi Ankara’da yapıldı.

Bilkent’te bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda gerçekleştirilen özel gösterime Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, TRT Genel Müdür Yardımcısı Ziyad Varol, TRT yöneticileri ve çalışanları, aileleri, çocuklar ve davetliler katıldı.

Gösterimin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, filmi çok beğendiğini belirterek TRT Çocuk kanalına teşekkür etti.

Filmin Hz. Muhammed’in hicretini, o dönemin şartlarını çocukların anlayacağı sadelikte ve yalın bir dille aktardığını kaydeden Yanık, salondaki çocukların sıkılma emaresi göstermeden filmi izlediklerini ifade etti.

Yanık, “Bu tür yapımlar, özellikle tarihi, kültürel ve inancımızla alakalı konuların çocukların anlayacağı yalınlıkta, onların değerler sistemine katkıda bulunacak şekilde oluşturulması ve yansıtılması çok önemli.” dedi.

Bakan Yanık, filmin geniş kitlelere ulaşması temennisinde bulundu.

“Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız önemli bir proje”

Çocukların özellikle dijital mecralarda zaman geçirdiği alanlarda “temiz içerik” bulmakta zorlandıklarını dile getiren Varol, TRT olarak Tay filmiyle hem Peygamber sevgisini hem de vefa, sevgi, dostluk gibi temaları çocuklara aşılamak istediklerini bildirdi.

Varol, filmin yurt dışında da birçok ülkede gösterime gireceğini sözlerine ekledi.

Çocuklar ilk gösterimde bulunmanın heyecanını yaşadı

Filmi izlemek için gelen 9 yaşındaki Ahmet Emre Yener, TRT Çocuk’ta yayınlanan birçok çizgi filmi ve animasyonu severek izlediğini, Tay filmini de izlemenin heyecanını yaşadığını anlattı.

Şevval Can (12) da annesinden ayrılan bir tayın hicret hikayesini izlediklerini ve filmi çok beğendiğini aktardı.

Esila Portakal (10) ise filmde dostluk ve arkadaşlığı izlediğini, gösterime katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tay

TRT ortak yapımı animasyon filmde, annesini arayan safkan bir tay olan Riyah’ın, peşindeki hırsızlardan kaçarken tanıştığı ihtiyar deve Jabal ile Medine’ye doğru çıktığı yolculuğun hikayesi anlatılıyor.

Hz. Muhammed’in hayatındaki en önemli olaylardan biri olan Hicret’i konu edinen 3D animasyon türündeki sinema filmi, masal tadındaki anlatımıyla özellikle okul çağındaki çocuklarda fedakarlık, umut ve sevgi gibi kavramların pekiştirilmesini, çocuklara peygamber sevgisinin aşılanmasını hedefliyor.

Filmin yönetmenliğini Nurullah Yenihan, senaristliğini Betül Yağsağan Birgören, yapımcılığını ise Mustafa Emre Tülün üstleniyor. Filmin müzikleri ise Burak Çambel imzalı.

TRT Çocuk’un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla hazırlanan yeni sinema filmi “Tay” 23 Eylül’de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: İsa Toprak – Kültür Sanat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.