enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
21°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Steam Kır Parçala indirimi başladı

Öncelikle dövüş içeren oyunlardan genel olarak nasıl bahsedildiğine bir göz atmak için Kır Parçala’ya oyun seçme sürecimize dair bilinmeyenleri …

Steam Kır Parçala indirimi başladı
20.09.2022
59
A+
A-

Öncelikle dövüş içeren oyunlardan genel olarak nasıl bahsedildiğine bir göz atmak için Kır Parçala’ya oyun seçme sürecimize dair bilinmeyenleri paylaşacağız. Bu konunun hâlâ tartışma götürür bir konu olduğunu ve hatalı bir yanıtı olmadığını da ayrıca belirtelim.

STEAM KIR PARÇALA NEDİR?

Kır Parçala’da dövüş mekaniği kullanan ve genellikle yakın dövüş silahları (kılıç, bıçak, vb.) içeren her türden oyun bulabilirsiniz. Sadece bu silahlar olacak diye bir şey yok, zira bir oyunun başka ikincil bir dövüş mekaniği de (ateş etmek gibi) olabilir. Yukarıdaki tanımlamaya giren ve Kır Parçala etkinliğinde bulabileceğiniz oyun türleri şunlar:

  • Hack and slash
  • Görkemli dövüş
  • Karakter aksiyon oyunları
  • Musou

İndirim sayfasına gitmek için buraya

Beat ’em up türünün bir alt türü olan hack and slash ile başlayalım. Hack and slash türü, yakın dövüş silahlarıyla dövüşülen aksiyon oyunlarını içerir.

Beat ’em up yumruk yumruğa dövüşü de içeren çok daha geniş bir tür ancak bu festivalin daha çok silahla dövüş odaklı olmasını istendi. Bu nedenle, hack and slash ve bazı hack and slash alt türlerinin yukarıdaki listede yer aldığını göreceksiniz.

Hazır bahsi açılmışken listeye geri dönelim: Görkemli dövüş oyunları. Bu türden kastımız daha stilistik dövüşe odaklanılan ve gerçekçilikten ziyade görsel olarak daha etkileyici bir stile sahip üçüncü şahıs oyunlarıdır.

Karakter aksiyon oyunları da hack and slash’in bir alt türüdür ancak bu alt türde dövüş bir arka plan olarak kullanılırken karakterin hikâyesine ve yolculuğuna daha çok odaklanılır.

Son olarak musou oyunlarından bahsedeceğiz. Musou, oldukça fazla sayıda düşmanla savaştığınız oyunlardır. Oldukça derken, düşman sayısının AŞIRI DERECEDE FAZLA olmasını ve dört bir yanınızı sarmış olmasını kastediyoruz. Bu kategorinin adı, başlığında ”Warrior” sözcüğü geçen ve bu tanıma uyan birçok oyun çıkarmış olan Japon geliştirici Omega Force’dan geliyor. Musou zamanla daha kapsamlı bir türe dönüşerek hack and slash gibi bir alt tür oldu.

Kır Parçala’ya dâhil edilen oyunlarda sıklıkla yer alan unsurlardan bazıları şunlar:

  • RYO unsurları
  • Üçüncü şahıs oynanış
  • Yüksek tempolu dövüş
  • Ekranda komboların takip edilmesi veya hasarın görsel olarak temsil edilmesi
  • Skor/rütbe sistemi
  • Karakterin hareketlerinin/silahlarının özelleştirilebilmesi

Steam kır parçala indirimi 19 – 26 Eylül TSİ 20:00’ye kadar yukarıdaki kriterlere uyan çıkmış ve çıkacak oyunları indirimli olarak elde edebilir ve demolarını oynayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.