enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2756
EURO
37,6778
ALTIN
2.917,18
BIST
9.035,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Hane halkı gelir hesabı nasıl yapılır? Gelir yüksek ise 500 TL ödeme yanar mı?

TOKİ hane halkı geliri hesaplamasına dair detaylar merak konusu oldu. 2+1 ve 3+1 konut tipi için başvurular e-Devlet aracılığıyla ya da yetkili …

Hane halkı gelir hesabı nasıl yapılır? Gelir yüksek ise 500 TL ödeme yanar mı?
19.09.2022
95
A+
A-

TOKİ hane halkı geliri hesaplamasına dair detaylar merak konusu oldu. 2+1 ve 3+1 konut tipi için başvurular e-Devlet aracılığıyla ya da yetkili devlet bankası şubelerinden gerçekleştirilecek. TOKİ sosyal konut başvuru bedeli ise 500 TL olarak ödenecek.

HANE HALKI GELİRİ NE DEMEK?

TOKİ’nin resmi sitesinde yayımlanan bilgiler doğrultusunda, “Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır. Şartlar karşılanmadığı takdirde ödenen ücret geri iade edilmeyecektir.

GELİR HESABI NASIL YAPILIR?

Hane geliri, eve giren toplam paranın bütünüdür. Bir evde iki kişi çalışıyor ve kişi başı 7 bin lira kazanıyorsa eve giren toplam para 14 bin TL olarak hesaplanmaktadır.

Bazı kurumlar yemek ve yol parası gibi ek gelirleri de hane halkı geliri hesaplamalarına dahil ediyor. Bununla beraber 7 bin TL maaş alan kişilerden birinin aylık 1.500 TL Yemek parası alması durumunda hane halkı geliri 15.500 olarak kabul edilebilmektedir.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.