enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5516
EURO
36,1838
ALTIN
2.984,52
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Türkiye örnek oldu: Yunanistan da “İletişim Başkanlığı” kuruyor

Geçen ay “Fahrettin Altun’un Yunan versiyonunu göreve getirmeliyiz” başlıklı bir yazının yayınlandığı Yunan medyasında, şimdi de ülke için …

Türkiye örnek oldu: Yunanistan da “İletişim Başkanlığı” kuruyor
19.09.2022
100
A+
A-

Geçen ay “Fahrettin Altun’un Yunan versiyonunu göreve getirmeliyiz” başlıklı bir yazının yayınlandığı Yunan medyasında, şimdi de ülke için “Türkiye’ye karşı propaganda yürütmek” üzere bir “İletişim Başkanlığı” kurulacağı haberleri yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Türkiye’nin tezlerini dünyaya anlatmak üzere uluslararası çapta faaliyetlere imza attığı “Türkiye İletişim Modeli”nin başarısı üzerine Yunanistan harekete geçti.

Yunan Real News gazetesinde yayınlanan “Ankara’ya karşı iletişim görev gücü” başlıklı haberde, “Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı bir duvar işlevi görecek İletişim Başkanlığı kurma yönünde karar aldığı ve sürecin hızla yürütüldüğü” ifade edildi.

Haberde, “Bu özel grubun görevi, Türklerin iletişimsel düzeydeki her türlü faaliyeti karşısında iletişim koordinasyonunu sağlama, bilgileri/verileri yönetme, derhal ve sert cevap verme olacaktır” denildi.

AMAÇ, “TÜRKİYE’NİN ARTAN İLETİŞİM FAALİYTELERİNE KARŞI TAARRUZ”

Haberde, Yunan tarafının son iki yılda krizlerin iletişimsel açıdan yönetiminde eksikliklerin bulunduğunun ve Türkiye’ye karşı bir iletişim mozaiği oluşturma gerekliliğinin farkına vardığı belirtildi.

Haberde, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis başkanlığında geçen hafta ortasında gerçekleştirilen bir toplantının ana mesajının “Türkiye’nin son zamanlarda birçok düzeyde ciddi bir dinamizm kazanan iletişim çalışmaları karşısında Yunanistan’ın sürekli karşı taarruzuna yön vermek” olduğu aktarıldı.

Bu amaçla oluşturulan yeni “iletişim görev gücünün” uzun zamandır Yunan makamlarının mülteci ve göçmenlere karşı sergilediği insanlık dışı tutumu dünyaya gösteren Türkiye’ye karşı bir siper oluşturacağı belirtilen haberde, Yunan İletişim Başkanlığı için ülkenin Ankara Büyükelçiliğinde diplomat olarak çalışmış, dışişleri bakanlığı sözcülüğünü yürütmüş ve New York başkonsolosu olarak görev yapmış Konstandinos Kutras’ın adının öne çıktığı ifade edildi.

“ALTUN’UN YUNAN MEVKİDAŞINA İHTİYAÇ VAR”

Ağustos ayında Yunan Kathimerini gazetesinde de “Fahrettin Altun’un Yunan versiyonunu göreve getirmeliyiz” başlıklı bir yazı yayınlanmıştı.

Yazıyı kaleme alan Trakya Demokritos Üniversitesi öğretim üyesi Sotiris Serbos, Fahrettin Altun’un 24 Temmuz’da Kathimerini gazetesinde yayınlanan röportajını okurken, Altun’un Yunan mevkidaşına olan ihtiyaç üzerine düşündüğünü ifade etmişti.

Jeopolitik boyut ve güç olarak büyüyen ve bölgesel etkinliği artan Türkiye’de, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kurulduğu belirtilen yazıda, Fahrettin Altun’un başkanlığını yaptığı bu kurumun görevinin “Türkiye markasını uluslararası alanda güçlendirmek” olduğu vurgulanmıştı.

Yunanistan’ın da bu alandaki zaafını tedavi etmek için bu işe girişmesi gerektiği belirtilen yazıda, “Altun’un da vurguladığı üzere, Türkiye artık eski Türkiye olmadığı için, geçmişe kıyasla daha orantısız bir şekilde ilerliyor. Türkiye’nin yaptığı gibi, ulusal güvenlik için uygulanan politika araçlarına stratejik iletişimi de dahil etmeliyiz.” denilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.