enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Çitalar 70 yıl sonra Hindistan ormanlarına geri döndü

Hindistan Başbakanı Modi’nin 72. yaş günü dolayısıyla çita nüfusunun en yüksek olduğu yerlerden biri olan Afrika ülkesi Namibya’dan alınan 8 çita …

Çitalar 70 yıl sonra Hindistan ormanlarına geri döndü
18.09.2022
100
A+
A-

Hindistan Başbakanı Modi’nin 72. yaş günü dolayısıyla çita nüfusunun en yüksek olduğu yerlerden biri olan Afrika ülkesi Namibya’dan alınan 8 çita, özel uçakla Hindistan’ın Madhya Pradeş eyaletindeki Gwalior bölgesine taşındı. Yaşları 2 ila 6 arasında değişen 5’i dişi, 3’ü erkek çitaya kıtalararası yolculuklarında yaban hayatı uzmanları, veteriner ve 3 biyolog eşlik etti.

Böylece 1952 yılında ülkede nesli tükendiği ilan edilen ve dünyanın en hızlı kara hayvanı olarak bilinen çitalar, 70 yıl sonra Hindistan’a dönmüş oldu Modi, Gwalior’dan iki helikoptere bindirilen çitaları ülkenin orta kesimlerindeki Chambal bölgesinde yer alan Kuno Ulusal Parkı’na saldı.

Modi, Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda, “Onlarca yıl sonra çitalar topraklarıma geri döndü” ifadelerini kullanarak, Namibya hükümetine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Çitaların vahşi doğaya bırakılmadan önce bir ay Kuno Ulusal Parkı’nda tutulacağı ve doğaya salındıktan sonra izleneceği kaydedildi.

Kaçak avlanma nedeniyle Hindistan 1952’de çitaların neslinin tükendiğini duyurmuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.