enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
25°C

İran’dan Türkiye’ye akılalmaz suçlama: Ankara savaşı İsrail için başlattı

2020’de Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtaran Azerbaycan, son hafta Erivan’ın cephe hattındaki saldırılarına cevap verdi. İki ülke …

İran’dan Türkiye’ye akılalmaz suçlama: Ankara savaşı İsrail için başlattı
17.09.2022
94
A+
A-

2020’de Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtaran Azerbaycan, son hafta Erivan’ın cephe hattındaki saldırılarına cevap verdi. İki ülke arasında çatışmalar kısa bir süre içinde büyürken, Azerbaycan tarafından 77 asker şehit oldu. Ermenistan ise kayıplarını 135 olarak açıkladı.

İRAN CEPHESİNDEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Ermenistan’a verdiği destek ile tanınan Tahran cephesinden, şaşkına çevirecek bir açıklama geldi.

İran’ın eski Azerbaycan Büyükelçisi Mohsen Pak-Ain, ILNA’ya açıklamalarda bulundu. Pak-Ain, “Ankara, İsrail için Bakü’yü kışkırtarak Ermenistan’la savaşmasını sağladı” dedi.

İranlı diplomat, Türkiye’nin Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaları tetiklediğini öne sürerken, “Ankara’nın provokatif hamleleri duruma doğrudan müdahale edemeyen Tel Aviv’in liderliğinde gerçekleşti” yorumunu yaptı.

Bu durumun çok açık ve net bir şekilde aşikar olduğunu öne süren İranlı isim, “Kafkaslarda daha çok gerilim olması İsrail’in silahlarını Azerbaycan’a daha kolay satmasını sağlayacaktır. İsrail ve Türkiye gizlice Ermenistan’la ilişkileri normalleştirmeye çalışarak ikiyüzlülük yapıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.