enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2739
EURO
37,6504
ALTIN
2.920,58
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Balıkesir Kaymaklısı tarifi! Masterchef Balıkesir Kaymaklısı nedir, nasıl yapılır? Balıkesir Kaymaklısı için gerekli malzemeler! Hangi yöreye ait?

Masterchef’te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Balıkesir Kaymaklısı tarifi oldu. Peki en güzel …

Balıkesir Kaymaklısı tarifi! Masterchef Balıkesir Kaymaklısı nedir, nasıl yapılır? Balıkesir Kaymaklısı için gerekli malzemeler! Hangi yöreye ait?
15.09.2022
108
A+
A-

Masterchef’te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Balıkesir Kaymaklısı tarifi oldu. Peki en güzel Balıkesir Kaymaklısı tatlı tarifi nasıldır? Balıkesir Kaymaklısı tatlısı nasıl yapılır? Balıkesir Kaymaklısı için gerekli malzemeler nelerdir?

BALIKESİR KAYMAKLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 kg un

300 g tereyağı

6 yumurta

700 g kaymak

2 kg şeker

Üstüne gelinceye kadar su

BALIKESİR KAYMAKLISI NASIL YAPILIR?

Un hamur tahtasında elenir, ortası açılır. Tereyağı ve süt konup karıştırılır. Yoğrulur. Dinlendirildikten sonra on iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye konulur. Her yufkanın kırılmaması için elle su serpilir, diğer 6 yufkada diğer yağlı tepsiye yerleştirilir. Fırında veya mangalda pişirilir. Alt kısımları kızarınca iki tepside ateşten indirilir. Birinci tepsideki yufkaların üst yufkası üzerine bolca kaymak yayılır. Kümeler halinde de konulabilir. Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere birinci tepsideki kaymakların üzerine kapatılır. Ilık halde reçel şurupları koyulduğunda şerbet soğuk hamur üzerine gezdirilerek dökülür, kapak katılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.