enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eurovision’un Türkçe sesi Bülend Özveren yoğun bakımda

Bülend Özveren’in eşi Sebla Özveren ünlü sunucunun sağlık durumuyla alakalı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Eşim Bülend Özveren, ani bir …

Eurovision’un Türkçe sesi Bülend Özveren yoğun bakımda
14.09.2022
256
A+
A-

Bülend Özveren’in eşi Sebla Özveren ünlü sunucunun sağlık durumuyla alakalı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Eşim Bülend Özveren, ani bir rahatsızlık nedeniyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yoğun bakımında. Dualarınız için teşekkür ederim” denildi.

BÜLEND ÖZVEREN KİMDİR?

Bülend Özveren 1943 yılında İstanbul’da doğdu. Sultan Ahmet İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra, orta öğrenimini Saint-Benoit Fransız Erkek Lisesi’nde, liseyi parasız yatılı olarak Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden üçüncü sınıfta iken ayrılıp Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne geçti 1971 yılında buradan mezun oldu.

31 Temmuz 1965 tarihinde TRT İstanbul Radyosu’nda göreve başladı. 1971 yılında deneme yayınına başlayan TRT İzmir Televizyonu’nda ilk canlı TV yayınları gerçekleştirdi.

Aynı yıl Ankara’ya gitti ve TRT tarihinde ilk olarak başlatılan canlı sabah programlarını (Sabahtan Sabaha) hazırladı ve sundu. Bu dönemde bir program önerisi ile TRT’nin Eurovision Şarkı Yarışmasına ilk kez katılmasını sağladı.

1975 yılından itibaren Ankara Televizyonu kadrolu yapımcı-sunucusu olarak yüzlerce canlı yayında görev aldı. Özveren, 1975 ve 2012 yılları arasında aralıklarla Eurovision Şarkı Yarışması’nın sunuculuğunu yapmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.