enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2288
EURO
37,6081
ALTIN
2.919,41
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Akşener’den “Kılıçdaroğlu kazanacak bir aday mıdır?” sorusuna çok konuşulacak yanıt

2023 seçimlerinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini koruyor. Kulislerde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adı ön plana …

Akşener’den “Kılıçdaroğlu kazanacak bir aday mıdır?” sorusuna çok konuşulacak yanıt
13.09.2022
65
A+
A-

2023 seçimlerinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini koruyor. Kulislerde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adı ön plana çıksa da konuyla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yapmış olduğu son çıkış tartışmaları farklı bir boyuta taşıyacak.

“BU ŞİMDİ ÇOK İYİ BİR SORU OLMADI”

Konuk olduğu programda “Kriterlerinize göre Kılıçdaroğlu kazanacak bir aday mıdır?” sorusunun yöneltildiği Akşener, bir süre duraksadıktan sonra “Bu şimdi çok iyi bir soru olmadı” yanıtını verdi.

“GERÇEKTEN BİLMİYORUM”

Sonrasında konuşmasını sürdüren Akşener, “Ben henüz bilmiyorum. Samimiyetle söylüyorum, gerçekten bilmiyorum. Cumhurbaşkanlığı çok önemli bir makam, herkes hazır, ben hariç. Bunu doğru, düzgün, dürüst konuşacağız, paylaşacağız. Kemal Bey ile ise Kemal Beyle, başka birisiyleyse başka biriyle olmak durumunda. Ama bu seçimi tehlikeye atamayız. 2018’deki heyecanı ve telaşı yapmamamız gerekiyor. Akıllı, mantıklı, sağduyulu ve sakin olmamız lazım.” dedi.

“BİZ CUMHUR İTTİFAKI GİBİ DEĞİLİZ”

Akşener adaylıkla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı adayının bu masadan çıkacağını ilk olarak Kılıçdaroğlu dile getirdi. Biz o masada bulunanlar olarak bunu olumlu bulduk. Dolayısıyla karar masadan çıkacak. Yani karar masadan çıkacak. Altılı Masa’yı oluşturan liderlerin o karara katılımını seçmenleri ve sahada gördükleri belirleyecek. Tartışacağız, biz Cumhur İttifakı gibi değiliz. Altılı Masa bir ortak akıl platformu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.